Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A tb-kassza többletéből pótolhatják a vizitdíjat

A tervek szerint a tb-kassza többletéből pótolják a háziorvosoknak a vizitdíj megszüntetése miatt kieső 6,2 milliárd forintot. Egyebek mellett ez is kiderült a szerdai egyeztetésen, amelyen - mások mellett - a Magyar Orvosi Kamara és Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója vett részt.
Mivel a plusz év közben keletkezik, ezeket a pénzeket folyamatosan kaphatják meg az érintettek. A megbeszélések pénteken folytatódnak, és akár az is elképzelhető, hogy akkor már előkészíthetőek lesznek a vonatkozó jogszabályok módosító javaslatai.

A kamara elnöke korábban az elmaradó bevételek pótlását és a jövő évi költségvetésben a praxisok valós értékén való finanszírozásának való megteremtését követelte a háziorvosoknak.

Éger István úgy vélte, hogyha ez nem teljesül, a családorvosok felbontják szerződésüket az OEP-pel. A tiltakozó lépés akkor lehet eredményes, ha a 6100 praxisban dolgozó tízezer orvos közül legalább négyezer csatlakozik ehhez.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. ha-ha-ha 2008. április 18. 20:50
  „Orbánék kánaánt csinálnak az országból??? Ha-ha-ha...
  Miért éppen Orbánnak kell jönnie?? Voltak sokkal értelmesebb pártok is, csak eltiporták őket Miért csak két párt marakodik? ? Miért nem szavazunk a kis pártokra is. ?? Sokkal szinesebb lenne a parlament és nem lenne kötélhúzás. A Hajrá Magyarok-tól meg kiráz a hideg, mert mindig úgy érzem, hogy kötelező focimeccsen vagyok . Pedig én utálom a focit.”
 • 23. pan.cser 2008. április 18. 15:28
  „Kedves "miracle"! Miért küldték el 2x? Mert hazudtak a választóknak. Így vagy ezzel Te is amíg rá nem jössz, hogy becsaptak. Neked még mindig nem esett le? Hány bizonyítékot akarsz még a szoc-libek alkalmatlanságára, őszintétlenségére? A lényeg, hogy a mostaniak bukása nem az ország bukása, hanem az ország felemelkedése! Tudja ezt a nemzetközi pénzpiac is amely már várja Orbánékat!”
 • 22. miracle 2008. április 18. 12:08
  „pan.cser
  Szerintem kezdeményezz népszavazást a minimálbér megadóztatásáról, bizonyára 90% támogatja, mert a nép már bebizonyította, hogy milyen "okosan" tud dönteni.
  OV a hős, mi? A Bokros-csomag miatt összeszedte magát a gazdaság 97-98-ra, OV meg ezen sütkérezett. Az ő idejében sem volt kevesebb a lopás, csalás, hazudozás. Azon gondolkozom, ha olyan "jó munkát" végzett, miért küldték el mégis. 2x is.”
 • 21. N. 2008. április 18. 00:32
  „Hévalaki!
  Megnyilvánulásaidból ítélve pszichiátriai kezelésre szorulsz!”
 • 20. pan.cser 2008. április 17. 20:58
  „Kedves "miracle"! Ez az amikor 20 évet emlegetsz, szétkenése a szennynek. Amikor OV. megpróbált rendet teremteni kígyót-békát kellett rá kiabálni. Nem Viktor csinálta a "jóléti rendszerváltás" című felelőtlen bohózatot, hanem Ti. OV. megpróbálta, de miattatok nem sikerült az, hogy mindenkinek számlája legyen a befizetett járulékokról. Akkor most tisztábban látnánk. A szoc-lib kormány sok olyan intézkedést hozott, amely Viktorékat kellemetlen helyzetbe hozta. A 19 ezer forintokat is ezért osztogattátok. Segélyek ide segélyek oda, eltöröltétek a minimálbér adóját, ezzel 800 ezer embert mentesítettetek az adófizetés alól stb. Ennyi elég annak a hazugságnak a cáfolatához, hogy 20 év az oka mindennek. A fenét, a szoc-lib koalíció 10 éve! Még annyit, nem készülök senkit sem agyonütni!”
 • 19. Lacikó 2008. április 17. 20:42
  „Minek a dokiknak annyi pénz?Többet "vadgazdálkodhassanak"?Nekünk hajósoknak senki nem adott kárpólást amikor bevezették a világ útlevelet.Pedig nem kis érvágás volt az higgye el mindenki.Ha nem elég a maradék(megjegyzem biztos elég)akkor irány külföld.Mi is azt tettük.”
 • 18. hévalaki 2008. április 17. 19:07
  „....hű Kapuvári @ túlszárnyaltad magad ...@
  .... az az érzésem, vazze.. most ütsz agyon valakit...
  # mond te hova sorolod magad ? #
  ------ ammondó vagyok,te vagy a mocsok, aki így beszél.-----
  Isten irgalmazzon nekünk, hogy ilyenek kapjanak hatalmat, mint te ..”
 • 17. miracle 2008. április 17. 19:01
  „Cseter János
  Igen régóta fizetem a TB-t, amiből eddig kb 15 ezer Ft-ot vettem igénybe. Akkor engem most ugye kifosztottak?!

  pan.cser
  Azokat a bizonyos törvényeket sajnos 20 éve nem tartatják be. Egyedül most van jele, hogy próbálják (TAJ-szám ellenőrzés, APEH razziák). Ez persze egyeseknek nem tetszik. Mindig az kiabál akinek a háza ég. Jópáran vannak itt is, egyéb fórumokon és a hős nagyszájú tüntetők között is, akik sárosak. Nekik nem osztottak lapot, az a minimum, hogy ezek után minimum a szájukat befogják.”
 • 16. Kapuvári 2008. április 17. 18:01
  „Közgazdaságtan?Világgazdaság?mikro és makrogazdaság? semmi sem menti meg és fel ezt a tolvaj bandát!loptak,lopnak,lopni fognak!hazudtak,hazudnak,hazudni fognak! csak a gyurcsány fejében nő a gazdaság, meg a nyugdíj,meg a többi!a valóságban minden az ellenkezője! kommunista-zsidó érdekszövetség soha ilyen gátlástalanul nem nyúzta a népet,mint ezek a mocskok! de most majd fordul a kocka! már nem sokáig takargathatják saját mocskukat,az ország szegénységét!”
 • 15. 54-es 2008. április 17. 17:52
  „Matrine .kicsit többet kellene fogalakoznia, közgazdaságtannal, világgazdasággal.mikró - és makrógazdasággal. nagyobb rálátása lennea dolgokra, , mint csak fröcsögni,hogy a másik nem épeszűszeép napot matrinénak”
 • 14. pan.cser 2008. április 17. 17:38
  „Kedves "miracle"! Amit állítok, hogy potyautasnak lenni soha nem volt törvényes. 5 évig ültek a hatalomban kedvenceid, csak akkor amikor a felelőtlenségük, 5 év semmittevés miatt összedőlni látszik az ország gazdasága, akkor nagy hangon szét akarják kenni a bűneiket mindenkin. Akinek 5 év nem volt elég ahhoz, hogy a meglévő törvényeket betartassa, az ne döngesse a mellét és nem várjon dícséretet és főleg ne próbálja magát ünnepeltetni.”
 • 13. Cseter Jánbos 2008. április 17. 16:57
  „Kizárt dolog, hogy a rokkantnyugdíjat úgy ítélje az arra hivatott szakértői bizottság, hogy attól Ők megüztehik a bokájukat! A "Don Kartács" és a "miracle" csupán a nyálát veri felelőtlenűl, hisz itt azt megtehetik! Az, hogy nekik ez mire jó, hát Ők biztos tudják! Az meg nevetséges, hogy e kormány meg ne intézkedne, ha itt valóban 1 millió ál rokkantnyugdíjas lenne. Habár a Gyurcsány zöngemények közt van valami hasonlat, de azt az eszéhez lehet érteni, hisz Ő ép oly felelőtlen mint e fél-dumás olvasótársaim a "45."-sel együtt! A vizit dij és a korházi napidíj bezsebelés pedig köztörvényes bün volt a mit a betegektől elzsebeltek! Sőt, törvényesített fosztogatás volt! Egyik zsebtolvaj sem adott érte semmi szolgáltatást, vagy értéket ezért bűn!”
 • 12. miracle 2008. április 17. 16:51
  „pan.cser
  Még szerencse, hogy 2002 előtt egy potyautas se volt, ugye?
  Csak éppen mindegyik kormány nagy ívben tett rá. Most amikor meg már a fejünkre dől az eddig összehordott szarkupac, akkor persze a csúnya Gyurcsány bácsi a felelős, mert hozzányúlna a langyos, állott vízhez.
  Legkönnyebb ám a partvonalról kívülről beledumálni: én nem fizetek, ezzel végrehajtottam a feladat rám eső részét, de az orvos mégis kapjon pénzt, hogy honnan, teszek rá, oldja meg a kormány v. monnyon le.Lesz itt még olyan vizitdíj, hogy csak úgy füstöl, csak jól figyelj a következő években. Lehet másképp fogják hívni és lehet, hogy a fidesz vezeti be!”
 • 11. pan.cser 2008. április 17. 15:46
  „A vizitdíj nem csökkentette az orvoslátogatások számát. A környeztem és a magam példája alapján ezt látom. A statisztika meg olyan amilyen, ha a főnök fizetése kormányfüggő. Nem talált ki ez a kormány semmit, csak a vizitdíjat. Ha 2002 óta tartják magukat a törvényekhez nincs potyautas, de nem tartották. Helyette osztogatás és lazaság vette át az uralmat meg a "Jóléti rendszerváltás". Amúgy a pótlás megoldást helyesnek tartom, így kell ezt csinálni. A költségvetésben ez szinte semmi. Ismét állítom nagy baki volt ebbe a vizitdíj dologba belemenni. Nem érte meg. Hajrá Magyarország!”
 • 10. Don Kartács 2008. április 17. 14:24
  „Cseter, jobban tenné, ha ezekkel a hatalmas baromságaival már letűnne a palettáról. Ha közbe én szólok rosszul igyekszem nem ugyanazt szajkózni.

  Rokkant nyugdíj egy vicc. Ismerek rengeteg embert, aki önszántából!!!! vetette magát műtét alá, mert annyira büdös neki a munka, hogy ha protéziseket tetet be a térdeibe, akkor rokkantnak minősítik, és a rokkantnyugdíj melletti 4 órában keresett jövedelemmel együtt nagyon is szépen tud megélni és 150%-kal meghaladja az átlagos - br. 180 ezres bérbe tartozó - keresetű ember nettóját.
  Rengeteg ember van, aki direkt százalékoltatja le magát, mert így kevés munkával sokat arathat. Jogos, hogy az ilyeneket mind kivágják.”
 • 9. miracle 2008. április 17. 13:20
  „54-esnek teljesen igaza van.
  Éger pattogott a legjóbban, hogy a vizitdíj aprópénz, akkor most mit ugrál? Hiányzik az aprópénz mégis? Majd mátriné, Cseter János meg a több igennel szavazó összedobja, Éger úr, hozzájuk lehet fordulni bizalommal, az én TB-mből ne vonogassák más hülyeségét.

  Cseter János
  Hát még ha tudná hány egészségest kreáltak rokkantnak. Magyarország.:az 1 millió (ál)rokkantnyugdíjas országa.”
 • 8. Cseter János 2008. április 17. 13:17
  „Kedves " sportos" ! Ha valóban kiváncsi vagy rá, hogyan lopják a nyugdíjasokat, akkor keress meg, és szívesen tályékoztatlak! Ugyan is a Tb. úgy is letagadná, de írásba nem adná, hogy Ök becsületesek! Viszont a tényeken nem tudnak változtatni, eredeti dokumentáció van róla! Az hogy ebben az országban kik a tolvajok azt az Ügyészség állapitja meg és nem a bíróság! Tehát, ha nem kerűlhet a bíróság elé, akkor nincs is megállapítva a tolvajlás ténye! Ez a Magyar Jogállam ismérve! A rokkantak közt viszont van különbség! Viszont a munka képesség csökkenéssel úgy variálnak a felelőtlen emberek, ahogy akarnak! A korrupció éli a világát, hisz nincs, aki rendet teremtene e téren!”
 • 7. sportos 2008. április 17. 12:16
  „Kedves CSJ! Hol lopták meg a nyugdíjasokat? Nagyon sok rokkant nyugdíjas van akit az alkohol miatt százalékoltak le, meg sok olyan aki a rokkant nyugdíj mellett szépen dolgozik.Aki igazán beteg az nem minősítik keresőképesnek.Miér kelle olyannak rokkant nyugdíjat fizetni aki munkaképes? Most nem kell azzal jönni, hogy kevés a nyugdíj összege, mikor a kereset is kevés. A munkahelyen ez viszályt szít, hogy majdnem annyit keres a rokkant nyugdíjas mint az aktív és még nyugdíjat is kap.Ha az olyanokat akik munkaképesek kiszürnék, talán a többi rokkant nyugdíjas pénze is tudna emelkedni.”
 • 6. matriné 2008. április 17. 12:02
  „Az "54-es" nem mép eszű!”
 • 5. CSJ 2008. április 17. 11:53
  „Kedves 49: is. a potyázók felszámolásából is.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belga király orgonistája játszik a MÜPÁ-ban

Április 17-én a világhírű belga orgonaművész, az orgonán maga is jól játszó belga király kedvenc… Tovább olvasom