Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A temetői heroindíler, B. László 10 évet kaphat

Sopron - 10 év fegyházat kaphat B. László, aki a soproni evangélikus temető egyik sírjában rejtegetett heroinnal üzletelt. Két "üzlettársa" is 5 évet ülhet. Egyelőre még mindhárman Grazban vannak vizsgálati fogságban. Először B.-t adhatják ki Magyarországnak.
Vallomása szerint Törökországból "importálta" a heroint B. László, akit csütörtökön vett őrizetbe az osztrák rendőrség. Mint korábban megírtuk, a 30 éves soproni díler a balfi úti temetőben, apja és nagymamája sírjában tárolta a nehézdrogot, innen terítette Magyarországon és Ausztriában. Mindezt Paul Schlaffer, a burgenlandi Landeskriminalamt kábítószercsoportjának vezetője nyilatkozta hétfőn a kisalfold.hu-nak.

Schlaffer azt is hozzátette, a csoportot viszonylag rövid idő alatt sikerült tőrbe csalni és leleplezni. – Grazban a múlt hét elején két magyart kaptak el a kollégák, amint éppen heroinnal üzleteltek. Kihallgatásukkor elárulták, ők csak a szállítók, a "főnök" Magyarországon tartózkodik. Nem telt sok időbe, míg őt magát is sikerült lépre csalni: csütörtökön Mattersburgban, egy drogvásárlásnak álcázott találkozón kommandósok csaptak le a 30 éves sopronira.

B. egy ideig tagadott, majd megtört. Azt is bevallotta, Sopronban ketten, de Nyugat-Magyarországon négyen is meghalhattak az általa terjesztett, Törökországon keresztül Magyarországra hozatott szertől. A sírokban megtalált mintegy három kiló anyag piaci értéke 150 ezer euró - tette hozzá Schlaffer.

A föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök - Fotó: Kisalföld
A föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök.
Fotó: Kisalföld

Jelenleg mindhárom gyanúsított Grazban, vizsgálati fogságban várja a kihallgatások végét. A csoportvezető szerint B. László 10 év börtönte is számíthat, míg a két "futárt" 5 évig terjedő szabadságvesztés sújthatja. Legelőször – akár már a jövő héten – B.-t adják ki Magyarországnak. Kiadatása azért indokolt, mert vallomása szerint a bűn java részét itthon követte el.

Magyar részről megtudtuk, itthon is folyamatban van B. és társai kapcsolati hálójának feltérképezése. Vizsgálják, hogy a társaság kikkel állt kapcsolatban, kitől vett, kinek adhatott el kábítószert.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2009. május 12. 22:48
  „2. igazad van veréb megérdemelné a 20évet szökésért. Vigyed a vazelint azt üzeni :D”
 • 6. sopla 2009. május 12. 21:03
  „anonymus722!
  NO COMMENT!!!!
  :-))”
 • 5. anonymus722 2009. május 12. 12:11
  „ki az a B .L.?ENNEK NINCS NEVE?vagy ez nem olyan nagy kaliberű ügy,hogy lejárassák a neve kiírásával?Nem volt szenzációs elfogás játszótéren,nem volt látványos földreteperés,ezt a BÜNÖZÖT! készen kapták a rendörök,nem kell róla három mondatnál többet írni!6 emberélet,nem számít!a lényeg, nem károsította meg az államot!
  4 sopla!te sugárzó elme!talán bizony véded az elkövetöt?te nem tudod,hogy ok és okozat között összefüggés van?ha nem lennének ilyen patkányok mint ez a kis kedvenced B.L.akkor most 6 emberrel többen lennénk!nem elég,hogy terjesztö volt,még valami szart is adott nekik!6 ember nem azért hal meg mert túladagolta magát,hanem az anyag minöségétöl!”
 • 4. sopla 2009. május 12. 10:26
  „Ó szegény nyomorultak!!!!Persze gondolom Ők semmiben sem hibásak igaz?
  Biztos B.L volt aki belőtte Őket!!
  Gondolkodjatok már!!!!”
 • 3. rozator 2009. május 12. 06:15
  „Na lessz az több is!”
 • 2. anonymus722 2009. május 12. 06:00
  „6 EMBERÉLET,10 ÉV!A FUTÁROK 5 ÉV! WINNER MÁRK,JÖVEDÉKI ORGAZDASÁG,HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI ERÖSZAK, 5 ÉV!!!!!!!!EZT NEVEZEM IGAZSÁGNAK!!!!!!!!!!SZÉGYEN AZ ORSZÁG,ÉS A TÖRVÉNYEI!!!!!!!!!!!”
 • 1. katarakta 2009. május 12. 01:01
  „Tehát ha kemény drogot árulok Magyarországon nagy tételben. Emiatt 2 vagy 6 ember meghal. Egy csomó nyomorult marad abban a kiégett állapotban amit ez az életforma hoz neki. Kapok 10 évet amiből leülök mondjuk hetet. Majdhogynem megéri. Odabenn aztán e pár év alatt kigyúrja magát, szerez embereket és újra szól a hatlövetű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a kormány jövő évi adójavaslata

Elkészült a kormány 2010-es adójavaslata, amely tartalmazza többek közt az értékalapú ingatlanadó… Tovább olvasom