Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A testőr

A CIA 140 éves története során még nem akadt a cégen belül áruló ügynök. Most azonban úgy tűnik, valaki mást akar, mint amire létrehozták a szervezetet. Amikor az egyik ügynököt megyilkolják, Breckinridge-re bízzák az ügyet, ő pedig sosem áll meg, míg nyomra nem akad. Most viszont a földbe gyökerezik a lába.
rendező: Clark Johnson

író: Gerald Petievich
forgatókönyvíró: George Nolfi
zeneszerző: Christophe Beck
operatőr: Gabriel Beristain
producer: Michael Douglas, Marcy Drogin, Arnon Milchan
vágó: Cindy Mollo

szereplő(k):
Michael Douglas (Pete Garrison)
Kiefer Sutherland (David Breckinridge)
Eva Longoria (Jill Marin)
Martin Donovan (William Montrose)
Kim Basinger (Sarah Ballentine, a First Lady)
David Rasche (Ballentine elnök)
Clark Johnson (Charlie Merriweather)

A film sztorija

A megnyerő külsejű és kollégái által szakmailag nagyra tartott Pete Garrison pályája meredeken ívelt felfelé: most ő szavatol a First Lady biztonságáért. Társa és barátja, Charlie Merriweather finoman a tudtára próbálja adni, hogy egy kellemetlen és igen bizalmas információt szeretne vele megosztani. Mielőtt azonban erre sor kerülhetne, Merriweathert, holtan találják saját lakásában. Az ügy felderítését a titkosszolgálat legjobb nyomozójára, David Breckinridge-re bízzák, aki mellesleg Garrison pártfogoltja, sőt egyik legjobb barátja - legalábbis mostanáig az volt. Garrison és Breckinridge nemrég összerúgták a port, mivel Breckinridge - tévesen - azt hiszi, hogy Garrisonnak viszonya van az ő volt feleségével.

Jill Marin, a makacs, szemtelen és ambiciózus fiatal ügynöknő, aki most fejezte be (remek eredménnyel) főiskolai tanulmányait, élete első terepmunkájára érkezik. Azt kéri, hogy Breckinridge csapatába osszák be, mert Garrison, aki az akadémián tanára volt, azt mondta neki, hogy Breckinridge a legjobb nyomozó az egész ügynökségen.
Úgy tűnik, az elnök ellen merénylet készül, és a hiba a rendszerben van: áruló lapul a titkosszolgálat munkatársai közt. Garrison, Breckinridge és Marin hárman állnak neki ennek a belső nyomozásnak, amilyen még nem volt az intézmény 141 éves történetében.

A gyanú végül Garrisonra terelődik, aki később azzal szembesül, hogy iszonyatosan nehéz tisztára mosnia a nevét, mert valaki szándékosan rossz hírét kelti. Az árulónak bélyegzett Garrison nem adja fel - oldalán bajtársaival, Breckinridge-dzsel és Marin-nel, megpróbálja kézre keríteni az igazi árulót és megmenteni az elnök életét.
www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom