Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

A Tiszáért fut a folyó nagykövete

Egyszer már végigúszta a Tiszát hosszában, most pedig végigfutja a forrásától a torkolatáig a Tisza nagykövete. A táv csaknem 1200 kilométer.
Hídvégi-Üstös Pál sportolóként ezzel a folyó tisztaságának megőrzésére akarja az emberek figyelmét újra felhívni. Közben ötleteket is gyűjt a folyó mentén fekvő települések lakóitól, az ötletanyagot pedig átadja majd a futás végeztével az Országgyűlés elnökének.

Hat napja napi 50 kilométert fut a Tisza nagykövete. Végig a forrástól a folyó torkolatáig. A tiszai ciánszennyezés után döntött úgy a sportoló, hogy felhívja a figyelmet a folyó védelmére. Hídvégi-Üstös István elmondta: két évvel ezelőtt végigúszott a Tiszán hosszában. Akkor döntött úgy, hogy vissza fog térni a folyóhoz.

A Tisza mentén élők szerint szükség van az ilyen kezdeményezésekre. A tiszaadonyi iskolaigazgató szerint például amikor 40 évvel ezelőtt a településre érkezett, az emberek a

a Tisza vizét itták és a Tisza vizéből főztek. Ehhez hasonló állapotokat szeretne újra a Tiszán a sportoló. Szerinte ezért összefogásra van szükség. Menet közben gyűjti a folyó tisztaságának megőrzésére tett javaslatokat, amit a futás végén eljuttat az Országgyűlés elnökének.

Jövőre az elsivatagosodás veszélyére akarja felhívni a figyelmet Hídvégi-Üstös Pál. Ezért azt tervezi, hogy végigfutja a 11 ezer kilométeres Szaharát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Székelyföldre látogatott

Magyarországnak kötelezettségei vannak a határon túli magyarokkal szemben - hangsúlyozta Orbán… Tovább olvasom