Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A többség az adórendszer átrendezése mellett volt

A kormány adóváltoztatási terveinek bejelentése előtt a relatív többség úgy gondolta: az intézkedések hatására emelkedne az adófizetők száma és igazságosabbá válna az adórendszer.
Valamivel többen voltak azok, akik szerint az emberek jobban járnának a változtatásokkal, mint akik inkább hátrányosnak tartották - derül ki egy február eleji Medián felmérésből, amelyet szombaton tett közzé a Népszabadság. A kutatás szerint ugyanakkor a lakosság 48 százaléka úgy vélte, az ország jelenlegi helyzetében nincs lehetőség adócsökkentésre, legfeljebb az adórendszer átrendezésére. Igaz, nem voltak sokkal kevesebben azok sem (40 százalék) akik úgy gondolták, hogy akkor is lehetne mérsékelni az adókat, ha emiatt csökkennének az állam bevételei. A bejelentés előtt az szja és a tb járulék csökkentése, illetve a szolidaritási adó eltörlése volt a legnépszerűbb, míg az áfa emelését fogadták a legrosszabbul.

Olvasóink írták

 • 6. trixi11 2009. február 21. 13:00
  „achilleus :Churchill is azt mondta: Csak azt a statisztikát hiszem el amit én hamisítottam!”
 • 5. achilleus 2009. február 21. 12:22
  „Röhejes ez a közvéleménykutatás is. Vajon mi alapján nyilatkoztak a megkérdezettek? Kiszámolták talán a saját esetükre (a több bizonytalansági tényező ellenére?) Akkor ezek matematikai zsenik és jósok egyszerre. A fenét!!! Jutott egy kis pénz a Mediánnak, ennyi. A megrendelő a Néphazugság!!!”
 • 4. radenko 2009. február 21. 11:33
  „Kár, hogy bezárták lipót mezőt mert ezek a politikusok oda valók.”
 • 3. achilleus 2009. február 21. 10:07
  „Egy másik párttárs Kovács László, az EU adóügyi biztosa:
  "Kovács László EU-s adó- és vámügyi biztos beterjesztette az EP elé azt a javaslatot, amelynek értelmében szélesebb körben és korlátlan időre lehetővé tennék a tagországoknak az általános forgalmi adó csökkentését, az Európai Bizottság (EB) ajánlásának megfelelően. Az EP nagy többséggel a javaslatot jóváhagyta.
  Az ÁFA csökkentése pozitív hatással lehet a munkahelyteremtésre és a feketegazdaság elleni harcra.
  Kovács László volt MSZP elnök, az MSZP tagja, Magyarország küldötte az az Európai Bizottságban.
  Gyurcsány Ferenc az MSZP jelenlegi elnöke hétfőn jelentette be az ÁFA felemelését 20%-ról 23%-ra."

  Érdekes, nem???”
 • 2. achilleus 2009. február 21. 10:03
  „Békesi párttárs véleménye:
  "Alibi csomagként jellemezte a Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn bejelentett intézkedéseket Békesi László volt pénzügyminiszter. A Horn-kormány tárcavezetője a Liberális Gazdasági Konferencián azt mondta: a csomag több eleme nyilvánvaló butaság, és semmi köze a bizalomerősítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához. Nevetséges arról beszélni, hogy 2014-től értékalapú ingatlanadót vezetnek be vagy, hogy évente négy hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt. Most 2009 van, a csőd itt van a nyakunkon, az állami kiadások kellene csökkenteni - emelte ki.
  "Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani" - mondta a javaslatokról a volt tárcavezető. /http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-258606/”
 • 1. KingTiger 2009. február 21. 08:47
  „ANYÁMÉNNEMILYENLOVATAKARTAMAMIASZAKADÉKBAROHANHÁTITTMINDENKIMEGŐRÜLT?
  EZITTEGYPOLITIKAIGAZDASÁGIÁMOKFUTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleszállás a havazás miatt

A havazás miatt szántóföldön szállt le egy helikopter Kópházánál péntek este. A pilóta a rendkívül… Tovább olvasom