Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A többség igent mondana a megegyezésre

Az emberek háromnegyede szerint az szolgálná leginkább az ország érdekeit, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját - derül ki a Szonda Ipsos friss, reprezentatív felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl.
A megkérdezettek csaknem 80 százaléka szerint ezt diktálná a liberálisok érdeke is. Az SZDSZ-szavazók körében teljes az egyetértés, szerintük a pártnak támogatnia kellene a kormányfő javaslatait. Kiderült, hogy három megkérdezettből kettő hallott a programról, 40 százalékuk a tartalmát is ismeri.

A program főbb elveivel nagy az egyetértés, még az ellenzéki szavazók is azonosulni tudnak velük. A válaszadók 40 százaléka azonban nem hisz abban, hogy a program javítani fogja a versenyképességet.

Olvasóink írták

 • 5. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 03. 07:18
  „A tobbsegnek akkor halovany lila fingja nincsen, mi van a szamok mogott, amiket feri adocsokkentesnek hazudik.

  zweistein-nel szebben en sem tudtam volna megfogalmazni.”
 • 4. zweistein 2008. szeptember 02. 16:18
  „"A megkérdezettek csaknem 80 százaléka szerint ezt diktálná a liberálisok érdeke is. Az SZDSZ-szavazók körében teljes az egyetértés, szerintük a pártnak támogatnia kellene a kormányfő javaslatait. Kiderült, hogy három megkérdezettből kettő hallott a programról, 40 százalékuk a tartalmát is ismeri."

  A fentiek alapjánis egyértelmű, hogy a felmérés CSALÁS!!!! De nézzük!
  3 megkérdezettből 2 hallott a programról: 3-nak 2 a 75%-a,
  de összesen 40% ismeri a tartalmat, akkor hogy jön itt ki a 80%? Számít valamit azoknak a véleménye, akik azt sem tudják miről van szó???
  Ez egy primitív manipuláció, amelynek az a célja, hogy "meggyőzze" az szdsz-t (de legalábbis hivatkozási alapként szolgáljon), az együttszavazás szükségességéről.
  Erre azt mondanám, hogy már hazudni sem tudnak. Őszintén szólva szívesen olvasnám a kérdést, amire ez az elsöprő egységű népakarat megnyilvánult. Nem csodálkoznék, ha valahogy így hangzott volna: Egyetért-e ön az ország felemelkedését szolgáló gadasági törvények szdsz általi megszavazásával? Vagy valami ilyesmi.
  Ilyesfajta kérdésfeltevésre utal a cím is: "Az emberek háromnegyede szerint az szolgálná leginkább az ország érdekeit, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját."”
 • 3. sunyi 2008. szeptember 02. 13:48
  „Szerintem is meg kéne szavazni, hiszen már kiderült, hogy a kormány teljes távon biztosan jót akar. Az SZDSZ meg menjen a sunyiba, mert ez a párt legalább annyi kárt okozott az országnak az örökös kivagyisággal és zsarolással, mint a Torgyán-féle kisgazdák.”
 • 2. hu 2008. szeptember 02. 09:06
  „adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját - csak arról hallgat mindenki, hogy egyesek adók csökkennének, a másik 5szörösére nőne!!!”
 • 1. egy átlag 2008. szeptember 02. 08:58
  „Igen meg kell szavazni a programot mert a puding próbája az evés!
  A feltételezések alapján és kellő indoklás nélküli elutasítás csak a dacos gyerekek viselekedsére utal. A részleteket értékelni kell és meg kell mondani hogy hol kell javítani! Ha a jeles közgazdászok is egymástól eltérően ítélik meg a programot ( Kupa M. Békesi L,
  Csaba L st..) akkor hogyan tudna egy átlag ember véleményt alkotni ? Szimpátia alapon csupán!! Ez pedig nem az ország érdeke hanem egyes emberek hatalomba jutásának elősegítése!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meztelen női holttest az út mellett - keresik a gyilkost

Meztelen női holttestet talált egy külföldi állampolgár a Mosonmagyaróvár és Újudvar közötti földút… Tovább olvasom