Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A többség támogatja a sztrájkolókat

A lakosság csaknem kétharmada egyetért a december 17-ére meghirdetett sztrájkkal - ez derül ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által megrendelt legfrissebb Medián-kutatásból.
Ez az eredmény megegyezik a munkabeszüntetést meghirdető LIGA részére készült november végi felméréssel.

A legfrissebb adatok szerint a megkérdezettek több mint a fele úgy gondolja, hogy a december 17-ére meghirdetett sztrájk képes megváltoztatni a kormány döntését. Csupán egyötödük vélekedik úgy, hogy a LIGA akciója jelentősen befolyásolja majd a napi teendőiket és az ország életében is jelentős fennakadásokat okoz. A LIGA rendelte kutatásban a válaszadók 54%-a szerint el kell viselni a munkabeszüntetéssel járó kellemetlenségeket - 39 százalékuk gondolja úgy, hogy a sztrájkolók csak saját érdekeiket védik.

A MeH rendelte kutatás arra is kitér, hogy a főszervező Gaskó István által a szocialista politikusoknak felajánlott pénz befolyásolhatja a sztrájk támogatottságát. A többség elutasította a LIGA-vezér javaslatát, amelyben felajánlotta, a sztrájkalapból kárpótolja az MSZP-s honatyák százezer forintos frakcióbüntetését, ha a pártállásponttal szemben az egészségbiztosítási törvény ellen szavaznak.

A sztrájk fő célja most már inkább csak az egészségbiztosítási reform elvetése lehet. A Népszabadság szerint a szárnyvonalak megszüntetése elleni tiltakozás gyengülni látszik, hiszen ez ügyben a tárca három nagyobb szakszervezettel már megállapodott. A LIGA határozatlan időre meghirdetett sztrájkjához tucatnyi szervezet csatlakozott, bár ezek nagy része csak egy napra vállalná a munkabeszüntetést.

Olvasóink írták

  • 2. Közepes 2007. december 12. 20:50
    „Legyen sztrájk, de az emberek munkába, iskolába járását, illetve onnan hazajutását biztosítsák! Ki fizeti annak az embernek az igazolt távollétét, aki nem tud a sztrájk miatt bemenni dolgozni? Nekem sajnos a bérem a létminimum, így valahogy kénytelen vagyok bemenni. Csak azt nem tudom, hogyan, mivel a falumból a városba nem megy busz, csak vonat vagy saját autó, ami kb. 3000,- Ft-ba kerülne. Ki fizeti meg? Talán a szakszervezet? Ezen kellene elgondolkodni mielőtt sztrájkolna az ország!”
  • 1. higsz 2007. december 12. 19:16
    „1000 ember még nem a lakosság ! ilyen faxságot még leirni is abszurd.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végzetes mandulaműtét: nem az orvosok mulasztottak

Az igazságügyi szakértő szerint sem orvosi mulasztás okozta annak a négyéves kisfiúnak a halálát,… Tovább olvasom