Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

A továbbtanulásért dolgoznak a diákok

Az idén a továbbra is kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt a nyáron munkát vállaló diákok többségét elsődlegesen nem a nyaralás, a szórakozás költségeinek előteremtése motiválja, hanem a tanulmányaik folytatásához, a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek megteremtése a cél - írta keddi számában a Világgazdaság.
Másody Szabolcs, a MŰISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője a lapnak azt mondta: nemcsak a diákoknak, a munkavállalóknak is megéri ez a fajta foglalkoztatási forma. A diákok foglalkoztatása ugyanis lényegesen olcsóbb a főállású alkalmazottakénál, arról nem is beszélve, hogy a tanulók után megfizetett terheket a cégek projektköltségként el is számolhatják.

Ennek ellenére egyetlen állami intézmény, sőt még az iskolaszövetkezetek sem készítenek arról statisztikát, hogy a diákok milyen arányban jelennek meg a munkaerőpiacon - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

  • 1. cyt 2010. május 25. 08:29
    „Hmmm, érdekes, hogy szinte semmit nem változott - legalább is az ÉN életemet alapul véve - a világ az elmult 40-50 évben - a politikai berendezkedést leszámítva. Én ugyanis az 1960-as évek végén és 1970-es évek elején szintén azért dolgoztam minden nyáron 6 hetet az iparban segédmunkásként, hogy az öszi tanévkezdéskor (no meg a tanév alatt is) minden gond nélkül meg tudjam venni magamnak a tankönyveimet, a szükséges ruháimat, stb. Sőt, én a tanévek alatt is folyamatosan korrepetálásból tartottam el magamat ruházati, szórakozási, étkztetési és tanulmányi szempontból. Nincs tehát abban semmi "idegen elem", hogy egy fiatal megtanul a tanulmányai mellett pénzt is keresni - persze az is jó lenne, ha megtanulna pénzt OKOSAN elkölteni is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen nyelvi vizsgatárgyakkal folytatódnak az írásbelik

Kedd reggel 8 órától különböző idegen nyelvi, 14 órától pedig központi követelményekre épülő,… Tovább olvasom