Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A vád bizonyítékaira vár Tóásó ügyvédje

Tóásó Előd ügyvédje az ügyészség tájékoztatására vár, hogy benyújtsák azokat a bizonyítékokat, amelyeket fel akarnak hozni a férfi ellen az állítólagos merénylet-kísérlet kapcsán.
Tóásó ügye lassan bírósági szakaszba kerül, ügyvédje ezért minden nap látogatja, és már a védelem stratégiáját is felépítette - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Józsa Mátyás, Buenos Aires-i magyar nagykövet. Ezen kívül bebizonyosodott az a feltételezés is, hogy bántalmazták a férfit: a pénteken elkészült látlelet alapján már biztosan állítható, hogy erőszakot alkalmaztak a Bolíviában fogvatartott Tóásó Előddel szemben.

A nagykövet Tóásó Előddel kapcsolatban elmondta, hogy lassan bíróságra kerül az ügy, és megkezdődik az eljárás. A férfi bolíviai ügyvédje már felépítette a védelem stratégiáját, és minden nap ellátogat a börtönbe. A jogi képviselő már csak arra vár, hogy megkapja az ügyészségtől a védence ellen felhozott bizonyítékokat, azokat, amelyek alátámasztják a vádat. Józsa Mátyás szerint a férfi fizikailag egyre jobban van, azonban a történtek érzelmileg nagyon megviselték.

A nagykövet hozzátette: túlzóak azok a kijelentések, miszerint Tóásó Elődöt kínozták és többször megverték a börtönben. A férfit kizárólag a letartóztatása során bántalmazták, ezért is készíttettek látleletet a sérüléseiről pénteken. A vizsgálat egyértelműen bizonyította, hogy vele szemben erőszak történt.

Tóásó meggyilkolt társa, Magyarosi Árpád hazaszállításával kapcsolatban Harrach Gábor, a Vöröskereszt kommunikációs igazgatója elmondta, hogy szerinte napokon belül hazakerülhet a holttest, amelynek szállítása csaknem 10 ezer dollárba került. A gyűjtést egyébként április 30-ig folytatja a szervezet.

Mint ismert, múlt héten egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot, és egy ír fiatalembert, Michael Dwyer-t. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. A hivatalos verzió szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig itt van ezer tonna német szemét

Még mindig Magyarországon van a több mint két évvel ezelőtt ideérkezett illegális német szemét egy… Tovább olvasom