Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A vártnál kedvezőbben alakult az államháztartás helyzete

Novemberben a vártnál valamivel kedvezőbben alakult az államháztartás helyzete: a helyi önkormányzatokat nem számítva 142,4 milliárd forint volt a hiánya, szemben a Pénzügyminisztérium 172,2 milliárdos korábbi becslésével.
A központi költségvetés 12,1 milliárdos, az elkülönített állami pénzalapok 7,1 milliárdos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 123,2 milliárd forintos deficittel zártak. Ez utóbbi azért ilyen magas, mert novemberben fizették ki a 13. havi nyugdíj második részletét, illetve a nyugdíjkorrekciót - olvasható abban a gyorsjelentésben, amelyet csütörtökön hozott nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium.

Az államháztartás az év első 11 hónapjában (az önkormányzatok nélkül) 1339,4 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami a GDP 5,2 százalékának felel meg. A pénzügyi tárca korábban egyébként ennél 30 milliárddal több, 1369,1 milliárdos államháztartási hiányt prognosztizált.

Olvasóink írták

  • 2. FERGIE 2007. december 07. 15:17
    „Ahogy kedves apósom mondaná:RABLÓMESE INDIÁNGYEREKEKNEK!!!
    Kedves FERI BÁ igaza van!”
  • 1. Lappland 2007. december 07. 14:23
    „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodtan állítható,hogy ez a hír is hazugság.Qrcsány és veres egyik napról a másikra nem válik igazmondóvá.Dobáloznak a kozmetikázott számokkal,azután majd megmagyarázzák saját hülyeségüket.Igy tették évekig, jó gyakorlatukon miért változtassanak.Tehetik mindezt büntetlenül, még a frakciójuk is megtapsolja őket,egyenlőre.Qrcsány saját bandája, a maszop nyírhatja ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó volt a Ferenciek tere metróállomáson

Bombariadó miatt nem állt meg egy órán át a hármas metró a Ferenciek terén csütörtökön, a délutáni… Tovább olvasom