Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A versenyhivatal is vizsgálja a Megasztár 4-et

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Megasztár 4 kapcsán a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Televízió Zrt. és a műsort gyártó Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft. ellen.
A versenyhatóság gyanúja szerint a két vállalkozás valószínűleg megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt - olvasható a GVH közleményében.

A GVH tájékoztatása szerint azért indítottak vizsgálatot, mert a TV2-n tavaly ősztől sugárzott Megasztár 4 című tehetségkutató műsor élő adásaiban a szavazatok küldésére buzdító felhívás tévesen azt a képzetet kelthette a fogyasztókban, hogy csupán, illetve elsősorban a szavazataikon múlik a versenyzők továbbjutása.

A GVH vizsgálata kiterjed a Megasztár 4 című tehetségkutató műsor adásain túl a műsor népszerűsítését célzó összes - 2008. szeptember 1-jétől 2008. december 31-ig terjedő időszakban folytatott - kereskedelmi gyakorlatra. az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Olvasóink írták

 • 5. ojack 2009. február 03. 17:53
  „Inkább a szolgáltatókat/villany-gáz-víz-csatorna /kellene vizsgálni és törvényeket alkotni,hogy ne lehessen minden évben valami plusz egyéb költséget nekik kihozni a kisfogyasztók felé.Lásd Villamosenergiánál jan 1-től bevezették,csk úgy egyoldalúan az elosztói alapdíjat ami évente 1800ft.Mi pénzt beszednek a semmiért.
  Vissza kellene állni a tisztességes számlázási rendszerhez,ahol csak egy díj volt,hogy mennyit mutat az óra és annak az árát kellett fizetni.Disznóság és szemétség amit ezeknek a multiknak a mindenkori kormányok megengednek,nekik mindent szabad.Röhej,hogy vízdíjnál a csatorna díj már lassan kétszer annyiba kerül,holtt van olyan földrész ahol egy csepp édes vízet is megbecsülnek!!!!!!
  A lakossággal fizeNem lett volna szabadttetik meg az összes fejlesztéseket és utána pedig,van pofájuk állandóan emelni a közműdíjakat.Mindig a fejétől büdösödik a hal!
  Nem lett volna szabad engedni,hogy a stratégiai energiák magánkézbe kerüljenek,azt állami monopoliumban kellett volna hagyni,akkor most nem itt állna sok család,hogy nem tud fizetni és utcára kerül.19 éve egyik szemetebb kormány jött a másik után aki nem a magyar nép érdekeit szolgálta,hanem inkább mindig elárulta.”
 • 4. smpeti 2009. február 03. 16:02
  „Na, ismét csúcsra járatták a hülyeséget!
  Ha valaki -bármilyen formában is- szavazott, azt saját elhatározásából tette, és gazdagította vele a tv társaságot (mert ezek a szavazós mű műsorok pusztán erről szólnak). Senkit nem kényszerítettek pisztollyal a halántékánál, hogy nyomkodja a szavazó sms billentyűit a telefonján. Az, hogy mivel buzdították, butították a jó népet erre a tevékenységre, a lőtéri kutyát sem érdekli!
  Nekem hiába kántálták a telefonszámokat, hiába ajálgatták a "nagy" nyereményeket, még csak az eszembe sem ötlött, hogy egyszer is szavazzak, mert tisztában vagyok vele, hogy miről is szólnak ezek a szavazósdik!
  Az összes ilyen műsor kész átverés! Én betiltanám a betelefonálós játékokkal egyetemben az összeset!

  Annak idején a Rózsa György műsora, a KAPCSOLTAM, még igazi játék volt! A betelefonáló alapdíjon (akkoriban 2,- Ft/perc + és nem volt még Áfa) betelefonált, elmondta a beugró kérdés megfejtését, majd a műsorból visszahívták (ne a játékos pénze fogyjon). Ha nem tudott betelefonálni, akkor a vonal foglaltat jelzett, és nem egy automatta közölte, hogy "Sajnos most nem került játékba!", növelve ezzel a játékos kiadásait és a tv bevételét!

  De a Táncdalfesztivál, a Ki-Mit Tud résztvevőire is lehetett szavazni, igaz levélben, de az sem volt "EMELTDÍJAS"!

  UNDORÍTÓ PÉNZ CSALÁS AZ EGÉSZ! KUKÁBA VELÜK!”
 • 3. kiskacsa 2009. február 03. 16:00
  „Lesz ennek bármiféle hatása?”
 • 2. gardista33 2009. február 03. 15:17
  „Be kell záratni a tvt.”
 • 1. nyomdasz63 2009. február 03. 15:09
  „Más dóguk sincs???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földalatti bunkerből került elő egy körözött bűnöző

Darvas határában, egy föld alá épített bunkerből került elő egy körözött férfi, hétfőn. Vezendi… Tovább olvasom