Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

A visegrádi országok közül a magyarok a legelégedetlenebbek

A csehekhez és a lengyelekhez viszonyítva a magyarok a legelégedetlenebbek anyagi helyzetükkel, és a jövőtől is jobban tartanak, mint korábban - ez derül ki a TÁRKI vizsgálatából.
A kutatás szerint a három visegrádi ország lakosai közül már a tavaly januári felmérés során is a magyarok voltak anyagi helyzetükkel a legelégedetlenebbek, s ez mára még inkább igaz. A másik két ország lakosaihoz képest a legnagyobb arányban (29 százalék) a magyarok látják elég rossznak a háztartásuk anyagi helyzetét, amit csupán a megkérdezettek mintegy tizede értékelt elég jónak. A háztartás helyzetét rossznak, vagy "elég rossznak" érzők aránya a cseheknél a legalacsonyabb, 14 százalék.

Míg a csehek és a lengyelek jövőképe alig változott az előző vizsgálat óta eltelt egy év alatt, addig a magyarok jobban tartanak a jövőtől, mint korábban - derül ki a kutatásból, amelyet a TÁRKI a CEORG (Central European Opinion Research Group) kutatási együttműködés keretében végzett.

2006-ban a megkérdezett magyarok 19 százaléka vélte úgy, hogy háztartásának helyzete romlani fog a következő hónapokban, 2007-ben ez az arány már 36 százalékra nőtt. A jelentés szerint Magyarországon a változatlanságban reménykedők aránya 2006-hoz képest erősen csökkent, 56 százalékról 39-re, az optimisták aránya pedig felére zsugorodott, 21 százalékról 11 százalékra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekli a Gönczöl-bizottság jelentése?

Tovább olvasom