Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok

A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok az interneten. Azt mondják: a díj eltörlésével elveszítik bevételük jelentős részét, és félő, hogy a kiesett összeget semelyik politikai erő nem pótolja majd.
A legutolsó, kedd reggeli adatok szerint 85 orvos csatlakozott a kezdeményezéshez, de csaknem 400 civil támogató is elküldte nevét.

Néhány háziorvos a múlt héten aláírásgyűjtésbe kezdett a vizitdíj megtartásáért. A kezdeményezők kijelentik, hogy nem akarnak politikai csatározások alanyai és célpontjai lenni, de ki szeretnének állni egy orvosok számára jó rendszer mellett - olvasható a csatlakozott háziorvosok közleményében. Szerintük, ha eredményes népszavazást követően eltörlik a vizitdíjat, az így kiesett jövedelmüket semelyik politikai erő nem pótolja majd. Abban sem hisznek, hogy ha a mostani ellenzék kerül hatalomra, akkor visszakapnák ezt az összeget.

A háziorvosok úgy vélik, hogy a betegek talán jobb érzéssel adják oda a 300 forintot, ha tudják: a pénzükből az ellátás minőségén és biztonságán javítanak.

A múlt hét végén indult el az aláírásgyűjtés - mondta a Független Hírügynökségnek Komáromi Zoltán háziorvos, az egyik aláíró. Kedd délelőttre azonban már 85 kollágájuk csatlakozott hozzájuk, sőt a civilek közül is 389-en elküldték nevüket - tette hozzá.

Komáromi Zoltán szerint a kisebb rendelők ellehetetlenülhetnek ha a bevételükből kiesik a vizitdíjból származó összeg. Ez körülbelül 25 százalékot tesz ki. A nagyobb rendelőknél pedig nem marad fejlesztésre, illetve nem tudják megfizetni az asszisztenciát, a kisegítő és kiszolgáló személyzetet. A háziorvos úgy fogalmazott: így igazából a betegekért gyűjtik az aláírásokat, mert az ő érdekük az, hogy a rendelők megfelelő színvonalon, biztonságosan működjenek.

A vizitdíj megmaradásával egyetértők nevüket és e-mail címüket a vizitdij2008@gmail.com-ra küldhetik. A csatlakozók névsora pedig a www.vizitdij2008.doctor.hu weboldalon olvasható.

Olvasóink írták

 • 19. Feri 2008. február 20. 14:12
  „Milyen jól hangzik: "független hírügynökség"
  Az újságírás ott kezdődik, hogy nemcsak átveszem ezeket a híreket, hanem egy kicsit utánaolvasok, kik ezek miért csinálják stb.
  Tegnap óta ettől hangos a magyar média! Ezeket nevezik független médiáknak.
  Szerencsére itt hamar kiderült, hogy kikről van szó. Ez annyira jellemző erre az emberre és a talpnyalóira.”
 • 18. Atika2 2008. február 20. 12:03
  „Ez is egy GYURCSANYI HAZUGSAG! Az alairasgyüjtö egy kormanyzati kinevezett:
  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0802/kampany_a_vizitdij_mellett

  A Kisalfold pedig beszallt a Gyurcsanyi kampanyba, hiaba kutyabol nem lesz szalonna: a Kisalfold MSZMP-s lap volt es az is maradt...”
 • 17. Feri 2008. február 20. 10:48
  „Ahogyan az ember öregszik, a teste egyre könnyebben megbetegszik, megsérül. Ez a sarc elsősorban az adősebbeknek, betegesebbeknek jelent gondot. Ilyen magas adók mellett elvárható lenne egy kis társadalmi szolidarítás. A "300Ft az picsa" idézem eyik agyoniskolázott hozzászólót, akinek a tandíj sem fáj, mivel valószinüleg egyetemet akkor látott, ha elment mellette.
  De ez csak a kezdet. A gyermekek is kicsivel kezdik és próbálgatják a határokat. Ki tudja a Furcsány és bandája mit talál még ki, hogy utána megmutassa: gazdaságilag rendbe tettem az országot!
  Itt nem a 300Ft-ról van szó elsősorban, hanem arról, hogy mit nyomhatnak le szó nélkül még a torkunkon.
  Hát ehhez aszisztáltok ti, kedves "elvhű" balos hozzászólók.”
 • 16. Anna 2008. február 20. 09:34
  „Annyit szeretnék,hogy van egy anyuka négy gyerekkel már két honapja korházban fekszik.Nem sok a 300 forint de ha beszorozzuk 60 nappal akkor már jelentös összeg.Szerintem a vizitdíj nem megoldás a problémákra.”
 • 15. Atika2 2008. február 20. 08:45
  „G, mint "deGeneralt"?!
  1. a szerinted "picsa" 20x 300 ft csak, akkor ennyi, ha nem kell szakrendelöbe is menni (az ilyen ugye meg ritka) - igy mar 40x 300 ft; ehhez jöhet meg a korhazi napidij...
  2. a "degeneralt idiota magyar" (te biztosan "sved" vagy!?) mar most is majd´ a legtöbb adot es jarulekot fizeti az EU-ban - emellett kellene neki meg öngondoskodnia is?!
  3. de ez mind "picsa", ahhoz kepest, ahogy atverte a "degenaralt magyart" az DEGENERALT BÖSZME - ezert vesz, zaszlot, kereplöt, tojast az, akiben van igazsagerzet
  4. a hozzaszolasod stilusa teljesen jellemzö a "fajtadra"”
 • 14. egy nembeteg 2008. február 20. 08:13
  „Valamikor a "vizitdíjmentes"időszakban,ha egy beteg levetette a szemölcsét,lehet,(az adatai tudatában)hogy másnap már egy kisebb műtétet is számláztak az orvosok a tb.-nek,az Ő kontójára!A vizitdíj (talán) ennek is véget vet!
  És talán csak azt fizettetik ki az orvosok a tb.-vel,amit ténylegesen elvégeztek!!!!”
 • 13. G 2008. február 20. 07:58
  „300 Ft az picsa. Fél doboz cigaretta ára. A nyugdíjasoknak pedig csak 20 esetben kell fizetniük, évente ki lehet nyögni azt a 6000 Ft-ot.

  A degenerált idióta magyar nem érti meg hogy nem a 300 Ft a lényeg, hanem a szemléletváltás. Amit idáig járulékban fizettünk, az az eddigi színvonal megtartására (sem) képes. A degenerált magyar az inkább költi a pénzét zászlókra, kerepelőre, tojásra.”
 • 12. egy nembeteg 2008. február 20. 06:12
  „Elméletileg mindenki fizet tb.-t,az is,aki akár évekig nem is találkozik a háziorvosával.Szerintem sokkal igazságosabb,ha az "pótolja" a tb. bevételét,aki ténylegesen igénybe is veszi!
  Én pl. úgy 4 évente egyszer látogatom meg az orvost és kibírom a 300 ft. vizitdíjat.Aki többször kénytelen orvoshoz menni,az vissza igényelheti a befizetett pénzt!Az orvosok nem tudnak elszámolni 60 beteget naponta,ha csak 15 ember fizetett vizitdíjat!
  Szerintem sokkal több érv szól mellette,mint ellene!
  És nem kell irígyelni az orvosoktól azt a kis plussz bevételt!”
 • 11. kato 2008. február 20. 06:06
  „Eddig meg ellene tiltakoztak az orvosok....ilyen lassan jottek ra, hogy ez jo nekik?”
 • 10. Didi 2008. február 19. 22:57
  „Kapuvári!

  Még Te mondod, hogy Gyurcsán hazug! Akkor Te minek nevezed magad? Többet kell várnod az orvosi rendelöbe? Remélem egyszer tényleg rá leszel kényszerülve!

  Láttad az Éger barátodat az estében? Igy lesz oroszlánbol kisegér!”
 • 9. pemo 2008. február 19. 21:18
  „és a hajléktalannak miért nem kell vizitdíjat fizetni?
  A nyugdíjasnak aki végigdolgozta az életét és elherdálták az általa befizetett járulékot Neki miért kell?
  és még az orvosok gyűjtenek aláírást:-(( szégyen”
 • 8. Kapuvári 2008. február 19. 21:16
  „A vizitdíj előtti időkben is csak megvolt valahogy!akkor is,most is nyomni kell a borítékot!kapuváron nemhogy jobb lett volna aháziorvosi ellátás azóta, még rosszabb lett, és még többet kell várni!ja és az orvos kérdezi a betegtől,hogy,, most mi legyen?" majd a mélyen tisztelt államapparátus nem lop annyi pénzt az államkasszából,aztán jut a háziorvosoknak is!”
 • 7. Cseter János 2008. február 19. 18:49
  „A tolvaj sem mond le a bevételéről, ha nem fogja meg a rendőr! A most maga a nép és a meglopott! Mivel a népet a lakosságot meglopni nem bűn így azok a fogdmegek akiket e kormány paranncsuralma vezérel az nem megy az olyan bűnözők után, aki csupán esetenként pitiáner összegeket szedet ki a lakosság zsebéből! Sőt ez nem is bűnszerintük! Hisz nem bróker összegekről van esetenként szó! Vajon meddig terjed a bűn elkövetés? Vagy a képviselőinknek mindent szabad? Ők a törvény felett állnak, mivel Ők alkotják? Ki bizonyítja azt be, hogy ez a törvénybe iktatott díjjak valóban nem csak arra jó, mint a költő mondotta: "Az a kormány, amelyik kirabolja Pétert, hogy Pálnak fizessen. mindíg Pál támogatásától függ". Ja igy könnyű szavazó polgárokat gyűjten és hatalmat elérni büntetlenűl!”
 • 6. pancser 2008. február 19. 18:41
  „Mindenhol vannak árulók! Ezek azok az orvosok akihez én is tartozom. Azt hiszik most eljött az idejük tetszés szerint rendelnek be, mert kell a pénzem. Ezektől kitelik, hogy meg kell a viztdíjat emelni a "színvonal" érdekében. Ezek a pénzre hajtanak nem a gyógyításra. Most ki fog eligazodni,valóban szükség van-e arra, hogy megkopogtassa a hátamat 300 ft-ért, vagy csak az a koszos pénzem kell. Vazze. inkább kifizetem előre az egész évit, csak ne kelljen a rendelőbe bemennem. Ezek az orvosok akik alírták ezt a papírt mind ilyenek. Ezeknél kell kereskedni a hálapénz dolgában az APEH-nek ezek a legpénzéhesebb figurái az orvostársadalomnak.”
 • 5. Feri 2008. február 19. 18:28
  „Oszd meg és uralkodj!”
 • 4. Lappland 2008. február 19. 17:53
  „szadesz bérencek jól időzített akciója!A vizitdíj emelkedni fog,ha a kormánykoalíció márc.9.-én "nyer".”
 • 3. teloka 2008. február 19. 17:31
  „tg!
  te cigizel?...”
 • 2. tg 2008. február 19. 17:01
  „Már vártam!

  2 szék közül a padlóra! Addíg nyafogott az orvosi kamara mig az orvosok pofára esnek. El kéne zavarni az elnököt, ha nem az orvosok érdekeit védi hanem politikát csinál!

  szopiszopi öt dollár!

  Hehehe”
 • 1. waterbear 2008. február 19. 16:36
  „Hallóóóóóóó!

  Ébresztő... nem a betegek miatt kéne kicsit kiállni ????
  Azzal a beteggel mi lesz, akinek gondot jelent a vizitdíj, akinek kevés a nyugdíja, és inkább nem eszik, csak hogy ki tudja váltani az élethez szükséges gyógyszerét? Őérte ki állt ki?
  Doktor Urak, 25% csökkenés a láthatáron, és már is indul az aláírásgyűjtés???? A saját zseb csak az érdekes, akkor is, ha beteg fizeti??
  Most a "beteg érdeke, hogy a rendelők megfelelő színvonalon működjenek"??? És eddig kinek az érdeke volt???
  Ébredjünk már fel, az orvos is csak egy vállalkozó, és a vállalkozásának a fenntartásához gyűjt aláírásokat.... mert csökkeni véli a bevételt!
  Ejj, Komáromi Zoli, maradni kellett volna a Mentőszolgálatnál... ott nem érintene a probléma... és nem kéne az orvosi esküt a második helyre tenni a bevétel után...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 év fegyházat kapott Taczman Elekék gyilkosa

Nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Taczman… Tovább olvasom