Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A volt mosonmagyaróvári polgármester is jelölt

Folytatás az 1. oldalról.

Az egyesületi formában működő Deák-társaságot az alapítók azért hozták létre 2003-ban, mert úgy vélték: Győrben nem jött létre olyan nyilvános fórum, amely teret adna a jelen állapotok és a fejlődés útjait vizsgáló felelős közbeszédnek. A tagok között számos ismert városi személyiség található, mint például dr. Csóka Gáspár, a bencés gimnázium igazgatója, dr. Cseh Sándor, a tanítóképző főiskolai kar főigazgatója, Békési István, a Deák-középiskola vezetője, vagy Kiss Tamás, aki az egyházmegyei kincstár élén áll.
A civil szervezet polgármesterjelöltje, Plutzer István 1957-ben született Mosonmagyaróváron. Most is ott él, de – ahogy tegnap fogalmazott – Győrben is van tartózkodási helye. A győri bencés gimnáziumban érettségizett, majd Budapesten villamosmérnök és mérnök-közgazdász diplomát szerzett. 1990-ben függetlenként a Lajta-parti város polgármesterévé választották. 1992 és 2000 között a Fidesz tagja volt. 1995-től a SZÜV Rt. győri területi igazgatója lett. Jelenleg az Albacomp Zrt. termékigazgatójaként dolgozik egyebek mellett önkormányzati információs rendszerek fejlesztésén. Részt vett Győr és Mosonmagyaróvár informatikai stratégiájának megalkotásában, míg a győri polgármesteri hivatalt 2001–2002-ben tanácsadói munkával segítette.
Plutzer István a tegnapi sajtótájékoztatón úgy vélte, új korszak kezdődik az ország és Győr életében, amelyben a civil kurázsinak nagyobb szerepe lehet, és amelyben felértékelődhet a szakértelem. A Kisalföld kérdésére elmondta: bízik abban, hogy ismertségét a mértékadó értelmiség növeli. Dr. Rechnitzer János hozzátette: polgármesterjelöltjük szakmai körökben jól ismert, felkészült, a város vezetésére alkalmas szakember, akinek hatalmas tapasztalata van az önkormányzati rendszerek megújításában. Megjegyezte: az európai uniós támogatások megnövekedésével 2007-től új lehetőségek korszaka jön, és látható, hogy a jelenlegi politikai elit nem képes ebben eligazodni. „Fel kell építeni egy új politikai elitet ebben a városban” – szögezte le. Jungi Csaba, a társaság elnöke arról beszélt, hogy programjuk fókuszában a kultúra és az oktatás áll majd.
A Deák-társaság kampányfőnöke Tóth Péter szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia győri intézetének segédmunkatársa. P elmondta: kreatív, friss kampányra készülnek. Programjukat és önkormányzati képviselőjelöltjeiket augusztus 20. táján mutatják be.

Eddig hat induló neve ismert

Plutzer Istvánt megelőzően öten jelentették be, hogy indulnak a polgármesteri tisztségért Győrben. A Magyar Szocialista Párt Kun András alpolgármestert szánja Balogh József utódjának. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje Borkai Zsolt tornász olimpiai bajnok, a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola igazgatója. A Magyar Demokrata Fórum Szabó József országos alelnököt, a Rába rt. igazgatóját, a Pro Urbe Egyesület Bárány István önkormányzati képviselőt indítja, míg Kovacsics Imre, a termálfürdőt üzemeltető Rába Quelle kft. ügyvezetője függetlenként méreti meg magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom