Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ablakon kidobott pénz lehet a fekvőrendőrökből

Fekvőrendőrt kértek az önkormányzattól, megkapták, most viszont tiltakoznak ellene az emberek egy kis Zala megyei településen.
A forgalomlassító beruházás eddig 200 ezer forintjába került a babosdöbrétei önkormányzatnak. A két fekvőrendőr alig egy hete készült el, de máris az elbontásukat tervezik.

A babosdöbrétei fekvőrendőröket a helybeliek kifejezett kérésére építtette az önkormányzat. Most többen azt mondják róluk, hogy feleslegesek. A táblák szerint harminccal lehetne áthajtani rajtuk, de állítólag az autója épségét kockáztatja, aki ekkora sebességgel próbálkozik. Mások szerint indokolt a méretes bucka.

Ha betartották volna a sebességet az autók, akkor nem is lett volna probléma, de itt 60-80-as sebességgel száguldottak keresztül. Ennek szerettek volna az emberek valami módon véget vetni, és kérték az önkormányzattól a fekvőrendőröket - mondta az egyik helybeli.

A fekvőrendőrök alig egy hete készültek el, a kivitelező még el sem küldte a kétszázezer forintos számlát az önkormányzathoz. A polgármestert azonban olyannyira felbosszantotta a vita, hogy máris bontást tervez. Persze az elvégzett munkát ettől még ki kell fizetni.

"Fontolóra veszem, hogy az eredeti állapotot vissza fogom állítani, állíttatni. És ha továbbra is igénye lesz a településnek fekvőrendőrre, akkor az egy újabb folyamat, fórum kérdése lesz" - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kiss János polgármester.

Hozzátette: a kivitelező nagyobb buckákat épített annál, amekkorákat az önkormányzat kért, de a szakemberek szerint a fekvőrendőrök így is megfelelnek a szabványnak. Ráadásul a helybelieket szórólapokon tájékoztatták a várható építkezésről, és előzetesen senki sem kifogásolta azt.

Olvasóink írták

  • 1. hu 2008. augusztus 29. 08:54
    „_Én láttam mekkora ugratót építettek, egy motoros hátraszaltót mutat be áthaldáskor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: A kormány ne emelje tovább a gáz árát!

A kormány és a miniszterelnök álljon el az októberre tervezett újabb gázáremeléstől - mondta… Tovább olvasom