Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Abortusz helyett anyaországot szeretnének

A mise tegnap azokért a meg nem született babákért szólt, akik hatmilliónál is többen lehetnek. A csendes zarándoklat végén a jelenlévők több száz rózsát dobtak a Kossuth hídról a Mosoni-Dunába, az elhallgatott és eltemetetlen magzatgyermekek emlékére. A program szervezésében a győri Família Nagycsaládosok Egyesülete is részt vett.
A keresztény testvériség jegyében hirdetett demonstráción több mint százan vettek részt. A különböző felekezetek templomaiból érkezők délután 3 órára az ország 32. állomásaként a győri Petz-kórház portájához vonultak, ahol dr. Gardó Sándor professzor, a szülészeti és nőgyógyászati osztály vezető főorvosa fogadta vezetőjüket.

Életvédő zarándoklat

Dr. Téglásy Imre az Anya–Ország Alapítvány képviseletében petícióban is arra kérte Gardó professzort, mondjon igent a XXII. Életvédő Zarándoklat nyilatkozatára, azaz az év legalább három napján: március 25-én, a magzatgyermek napján, június 1-jén, az ENSZ nemzetközi élet napján és december 28-án, az aprószentek emléknapján ne végezzenek az orvosok terhességmegszakítást.

Az egész osztály nem...

Az osztályvezető főorvos elmondta: az osztály örömmel csatlakozik e nemes, figyelemfelkeltő akcióhoz, ám a kép meglehetősen árnyalt. A jelenleg hatályos törvények szerint ugyanis egy-egy orvos megtagadhatja a mqvi abortusz elvégzését, ám az egész osztály nem.

Családi életre nevelés

– Száz élveszülésre ma 40 abortusz jut, ami tíz éve még 75, elképesztően magas számot jegyzett – elemezte a professzor. – Az irány jó, ám a skandináv országokban ennek csupán negyedé-

vel számolnak a szakemberek. A családi életre nevelés, a megelőzés mindennek az alfája és ómegája. Megyénkben az elmúlt évben 1200-zal kevesebb mqtétet végeztek, mint egy évtizede, ami biztató. Reménykedem: ha lassan is, de csökken a terhességmegszakítások száma, s ebben a szülők, pedagógusok, családsegítők és védőnők szerepe, felvilágosítómunkája kiemelt jelentőséggel bír.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányméreg került az állateledelbe

Patkánymérget tartalmaznak azok az állateledelek, amelyek legalább 14 kutya és macska halálát… Tovább olvasom