Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Adatbázist készítenek a bűnözőkről Nógrád megyében

Zéró toleranciát hirdetett a visszaeső bűnelkövetőkkel, illetve a lakosságot veszélyben tartó, magatartásukkal, életmódjukkal félelmet keltő személyekkel szemben a Nógrád megyei rendőrfőkapitány.
Évértékelő állománygyűlését követően Szabó Jenő dandártábornok, Nógrád megye rendőrfőkapitánya bejelentette: minden egyes településen adatbázist készítenek a potenciális bűnelkövetőkről és folyamatos vizsgálatokat indítanak ellenük. Mint mondta, a hagyományos rendőri eszközökön túl jövedéki, munkaügyi, s esetenként vagyonosodási vizsgálatokkal fogják megakadályozni, hogy bűnözői csoportok erősödjenek meg. Ahogy fogalmazott: elejét akarják venni, hogy a tavaly nyári siófokihoz hasonló erődemonstrációt tarthassanak kétes elemek, akik félelemben tartják a lakosságot.

Szabó Jenő dandártábornok elmondta: nem tartanak attól, hogy jogvédő szervezetek vagy valamelyik ombudsman aggályosnak találja az adatgyűjtésüket. Félni szerinte a bűnözőknek kell, s a rendőrök a törvények betartásával ehhez tartják magukat.

Nógrád megyében az elmúlt évben egyébként statisztikailag 27%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, míg országosan ez az csökkenés mindössze 4%. Igaz, a kedvező tendencia a vagyon elleni bűncselekmények értékhatár emelésének is betudható - ismerte el a megyei főkapitány. Nógrádban egyébként tavaly kisebb mértékű volt a közterületi bűnözés, mint az előző években, ugyanakkor kedvezőtlen tendencia, hogy a bűnelkövetők körében egyre több a fiatal és a gyermekkorú, akik közt mindennapossá vált az erőszak és a garázdaság - tette hozzá Szabó Jenő dandártábornok.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. február 23. 20:31
  „,,minden egyes településen adatbázist készítenek a potenciális bűnelkövetőkről és folyamatos vizsgálatokat indítanak ellenük"
  A nagy testvér figyel téged, a hangja rád szól a falakból, mindenhol ott van, érzed, mégsem látható :)
  A többszörösen büntetett előéletű kerül bele meg az akitől félnek? Akik mondjuk 3an vannak és végigmennek az utcán azok félelmet keltenek. Vagy pontosan kik kerülnek majd bele? Javaslom a tüntetésék résztvevőit is vegyék bele, mert potenciális elkövetők. Vagy egyszerűbb lesz az APEH-tol elkérni a jegyzéket, jaj, hát el is felejtettem, a bűnözők viszonylag keveset adóznak....”
 • 3. Kraftwerk 2009. február 23. 20:03
  „akkor vásároljanak egy hatalmas szervert,mert a mostainak nem tudom elegendőek lennének-e annyi ember adatainak a tárolására........Mármint amennyi bűnöző van Nógrádban.....ott aztán terem,mint eső után a gomba....:))”
 • 2. LukSzusz 2009. február 23. 20:02
  „Fehér-fekete????”
 • 1. flexsnake 2009. február 23. 19:29
  „Kicsit problémás. Nem tudom hogy az adatvédelmis mit fog szólni hozzá ha büntetését letöltött egyének adatai egy adatbázisban hozzáférhetőek lesznek. Mivel a büntetését letöltött személyt úgy kell kezelni mint ha patyolat tiszta lenne, bár nem az.
  De örülök neki hogy ennyire nem rasszista az adatbázis mert egy helyen lehetnek összegyűjtve a zöldek, kékek meg a rózsaszínek is. De pontosan mire jó ez az adatbázis, és hogyan fogják használni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napokon belül rendeződhet a Malév helyzete

A március 3-iki rendkívüli közgyűlésen dönteni kell arról, hogyan léphet Borisz Abramovics helyébe… Tovább olvasom