Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Adventi naptár gyufásdobozokból

Minden napra egy apró meglepetés - ez az adventi naptár lényege. A kedves szokás népszerűsége nem véletlen, hiszen nemcsak a gyerekeknek okoz örömet.   

Hozzávalók:

2,5 - 3 m széles, áttetsző szalag, 24 fehér gyufásskatulya, három apró fa csillag, ragasztólakk, szalvéták apró karácsonyi motívumokkal, aranyszínű Fun Liner csillámos festék-toll, egy kb. fél méter hosszú ág vagy vékonyabb farúd.  

Elkészítése:

Először feldíszítjük a gyufásskatulyákat. A szalvétából kivágjuk az apró, ünnepi motívumokat, amelyek nagyjából megfelelnek a gyufásdoboz méretének. Szétválasztjuk a szalvéta rétegeit; nekünk a csak a legfelső, nyomott papírrétegre lesz szüykségünk. A ragasztólakkal vékonyan bekenjük a gyufásdoboz egyik nagyobb oldalát, óvatosan rásimítjuk a mintát, majd még egyszer átkenjük a lakkal. Ha nem sima a minta, az ujjunkkal finoman "átsimogatjuk", kisimítva a gyűrődéseket és légbuborékokat. Ha megszáradtak, a dobozokra a csillámos festék-tollal felírjuk a napoknak megfelelő számokat.  

A szalagot három egyforma részre vágjuk. Az így kapott darabok egyik végét háromszög alakban behajtjuk és egy csepp ragasztóval rögzítjük. A szalag csúcsára egy fa csillagot ragasztunk. A szalagon, a csúcsos végétől indulva, egymástól egyforma távolságra, számozási sorrendben felragasztgatjuk a gyufásdobozokat, hogy a skatulyák egész hátsó felülete érintkezzen ragasztással a szalaghoz (így elég stabil lesz).

A szalagok egyenes oldalát visszahajtva, mintegy hurkot képezve felakasztjuk a három szalagot a farúdra, beletesszük a dobozokba az ajándékokat, majd az egész "építményt" felakasztjuk végleges helyére.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelésben dolgozóknak ajánlanak munkát

A Rába Futómű Kft. bezárásra ítélt kapuvári üzeméből augusztus óta folyamatosan szállítják el a… Tovább olvasom