Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Aggódnak

a tulajdonosok

„Menhely. Igazán örülök, hogy a kutyáknak ilyen szép és kényelmes helyük lesz, de a kertek nyugalmát hogy fogják tudni garantálni? Sokan pihenni vettük a kertet, a kutyák pedig ugatni is szoktak. Én speciel erre kérnék elfogadható választ.

Az uniós előírások maximális betartásában látja a probléma megoldását – pontosabban a panasz okafogyottá válását – mind a területet kezelő Komszol, mind a leendő menhelyet működtető Emberek az Állatokért Alapítvány. Az állatotthon ugyanis ugyanolyan szabvány alapján épül, mint a hasonló német, holland vagy angol létesítmények – a kennelsort például a szigorú angol előírások alapján tervezték –, amibe az is beletartozik, hogy a környezetet legkevésbé zavaró módon telepítik. A fenti országokban egyébként a magyaroknál jóval toleránsabbak az emberek, sok helyen lakóterületen belül találhatók az egyébként hasonló paraméterekkel rendelkező kutyamenhelyek. Nagy Csaba, a Komszol szóvivője elmondta: a győri, a Pápai úti szeméttelep tövében fekvő területet már most tömör, magas betonkerítés és kapu veszi körül, Nagy Péter, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumának tagja szerint pedig már a terület kiválasztását is komoly előtanulmányok előzték meg. A döntést a városvezetéstől az építési hatóságig minden érintett hatóság jóváhagyta.
– Több helyszín is szóba került az elmúlt években, de végül ez bizonyult a legmegfelelőbbnek, többek között azért, mert a közvetlen szomszédságában csak mezőgazdasági művelésre alkalmas területek vannak, üdülők vagy lakóházak nem. Mivel a szeméttelepen eddig is komoly munka folyt, jöttek-mentek a kukás- és teherautók, markolók, reményeink szerint a kutyák sem fognak nagyobb gondot okozni – mondta Nagy Péter, aki a telektulajdonosok megnyugtatására elmondta, hogy a győri gyepmesteri telep, ahol tíznél is több kennelben tartják a befogott, gazdátlan kutyákat, minden gond nélkül működik hosszú évek óta a Gyepszél utcában, alig 20–30 méterre a lakóházaktól. Az alapítványhoz egyébként eddig nem érkezett panasz a telektulajdonosoktól, a Marcalváros II-n álló panelok lakói azonban már kifejezték aggodalmukat, lévén azonban, hogy tőlük egy kilométerre áll majd a menhely, s köztük ott a „szigetelő” szerepet betöltő marcalvárosi kiserdő is, őket még kevésbé érinti majd az állatotthon működése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom