Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ágh Péter további 2 évre a Fidelitas elnöke marad

Kongresszust tartott vasárnap a Fidelitas Debrecenben. Olvassa el percről percre tudósításunkat!
Kongresszust tartott vasárnap a Fidelitas Debrecenben, ahol újabb két évre a szervezet elnökévé választották Ágh Pétert. A kongresszus Orbán Viktor videóüzenetével kezdődött. Olvassa el percről percre tudósításunkat az eseményről!

17:05 - Ágh Péter további két évre a szervezet elnöke marad

A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója a szervezet vasárnapi debreceni tisztújító kongresszusán.

A Fidelitast 2009 óta vezető politikus a küldöttek által leadott 336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve folytathatja munkáját az Fidesz ifjúsági társszervezetének élén.

Ágh Péter a 2013-ig tartó elnöki ciklusban két feladatot tart kiemeltnek: az ifjúság érdekeinek megjelenését a kormányzati munkában és a szervezetépítés folytatását a Fidelitasban.

Ágh Péter további két évre a szervezet elnöke marad. Fotó: MTI (galéria)

A küldöttek megválasztották az ifjúsági szervezet alelnökeit is. A korábbi alelnökök közül Böröcz László (Budapest), Kérdő Zsuzsa (Hajdú-Bihar), Mihalovics Péter (Veszprém), Vizin Tamás (Bács-Kiskun), Vörös Ádám (Jász-Nagykun-Szolnok) és Zsiga Marcell (Borsod-Abaúj-Zemplén) maradt posztján. Új alelnökké választották Balogh Gergelyt (Fejér), Domonyi Lászlót (Bács-Kiskun), Karácsony Ádámot (Pest), Király Erzsébetet (Budapest), Komár Gergőt (Somogy), Magera Tibort (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Oroján Sándort (Heves), Rónaszéki Nórát (Békés), Várfi Andrást (Békés) és Vincze Ágnest (Budapest).

14:40 - Az ülés zárt ajtók mögött folytatódik

Debrecenben tartja tisztújító kongresszusát a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági társszervezete, délelőtt a párt és a szervezet vezető tisztségviselői köszöntötték a kongresszust, délután zárt ajtók mögött tanácskoznak és választják meg a Fidelitas új vezetőit.

Az MTI információi szerint az elnöki posztért egyedül indul Ágh Péter, a Fidelitas mostani elnöke. A 15 alelnöki posztra 18-an pályáznak, köztük 7 jelenlegi alelnök.

13:12 - Mihalovics Péter, Dömötör Csaba, Schmidt Csaba

Az év második felére elkészül és a kormány elé kerül az Új nemzedék jövője program - jelentette be Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztosa vasárnap, a Fidelitas-kongresszuson.

Dömötör Csaba, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete, az YEPP legutóbbi berlini kongresszusán megválasztott elnöke a korábbinál erősebb nemzetközi szervezetet ígért, amely minden, az ifjúságot érintő kérdésben hallatni fogja a hangját.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, korábbi Fidelitas alelnök szerint a Fidelitas az ország legsikeresebb és tízezres létszámával legnagyobb ifjúsági szervezete.

Fidelitas kongresszus Debrecenben. Fotó: MTI (galéria)

12:41 - Nyitrai Zsolt, Cser-Palkovics András

A Fidelitasnak nem az a szerepe, hogy kis Fidesz legyen - mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, korábbi Fidelitas alelnök, az ifjúsági szervezet debreceni kongresszusán vasárnap.

A politikus szerint a Fidelitas tagjainak olyan hívószavak mentén kell szerveződniük, mint a szókimondó, vagány, forradalmár, trendi és szabadelvű.

Cser-Palkovics András, volt Fidelitas alelnök, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében kiemelte: a Fidelitashoz tartozás a barátságról, a jó közösségről és az egységről szól. Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok ott legyenek a kormányzásban és képviseljék az ifjúság érdekeit.

12:07 - Kubatov: a Fidelitasnak nincs versenytársa

A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója vasárnap a Fidelitas debreceni kongresszusán.

A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."

Szijjártó: a szervezet legnagyobb sikerét érte el 2010-ben. Fotó: MTI (galéria)

11:56 - Szijjártó: a szervezet legnagyobb sikerét érte el 2010-ben

A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Fidelitas vasárnapi debreceni kongresszusán.

A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

11:40 - Kósa Lajos: Magyarország a legizgalmasabb ország

Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, amikor köszöntötte a Fidelitas kongresszusát vasárnap.

A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik.

A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá.

11:25 - Ágh Péter: megkerülhetetlen nemzedéki szervezet a Fidelitas

A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete - mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a kormánypárt ifjúsági társszervezetének tizedik kongresszusán mintegy 500 küldött előtt a debreceni Kölcsey Központban vasárnap.

Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete.

Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé - tette hozzá. Elmondta. hogy a Fidelitasnak 148 önkormányzati képviselője, köztük számos polgármestere, 2 európai parlamenti képviselője, s két tucat országgyűlési képviselője van.

Korábban írtuk

Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében azt mondta a vasárnapi debreceni Fidelitas-kongresszus résztevőinek, hogy Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra.

"Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk" - szólt a tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."

Olvasóink írták

 • 17. Triton 2011. július 17. 18:50
  „http://fidelitas.hu/cikk/bemutatkoznak_az_alelnokjeloltek”
 • 16. Triton 2011. július 17. 18:45
  „Csepreghy Nándor nem válaszották újra? A " sikeres" kampányfőnököt? Pedig jelöltette magát! Na akkor végre valami elkezdődött!!!!!”
 • 15. zoltanszabo 2011. július 17. 18:12
  „T. 4 . Igazad van.
  Itt ma Magyarországon fiatalnak lenni CSAk akkor jó--ha politikus a gyerek.
  Mert sok fiatal min.béren dolgozik--ha van hol! v. nincs munkája mert pl. túlképzett--.menekülnek az országból !!!!
  Itt csak a fityesz banda tagokra van jó világ. Meg a képen üldögélő fiataloknak.Süt rólluk az önbizalom !
  Ez a szíjjártó gyerek nincs szabadságon ? a főnökei már nyaralnak valamelyik tengerparton !”
 • 14. Commander-V2 2011. július 17. 16:31
  „Ott látom a jelöltek közt B. Nagy Laci kampányát elrontó szegedi Csepreghyt is. Ezt engedik neki?”
 • 13. Mignon 2011. július 17. 15:44
  „12. folyt.:

  Irtam akkoriban erröl egy ujsagban.
  A cikk cime ez volt:

  "Wenn die Sekretärin kommt, der Chef soll gehen..."
  ("Ha a titkarnö jön, mehet a Fönök...")

  Utana, a megjelenestöl szamitott 2 honapig nem irhattam ebbe az ujsagba...

  :)))”
 • 12. Mignon 2011. július 17. 15:26
  „A partok ifjusagi szervezeteröl jut eszembe.
  Az "öreg roka" politikusoknak azert jo resen lenniük a sajat ifjusagi szervezetükkel!

  Nemetorszagban, a szocialdemokratak (SPD) ifjusagi szervezete a "JuSo"-s,
  a "Jungsozialisten" ("Fiatal Szocialistak").

  A fiatalok vezetöje olyan ügyes parton-belüli es parton kivüli politikat folytatott, hogy
  az idös partvezert az "anya"-partbol levalasztottak...!
  Magyarul kirugtak...

  Most, ö a part elnöke:

  Frau Andrea Nahles
  (1970-es születesü)

  :)))”
 • 11. Mignon 2011. július 17. 14:56
  „Magyarorszagon belül, meg Szeged a legizgalmasabb...!

  Igy van ez jol!”
 • 10. Mignon 2011. július 17. 14:43
  „Hogy Magyarorszag a "legizgalmasabb orszag", ebben lehet valami igazsag!

  A jo multkoraban azt almodtam, hogy Magyarorszagon, Szegeden setalok a kora hajnali orakban,
  es a kirakatokat nezegetem.

  Valoban!

  Izzadsagban fürödve ebredtem fel...!

  (Utana megnyugodtam.)”
 • 9. Együgyű 2011. július 17. 14:40
  „Mit hiszek el!!!

  11:40 - Kósa Lajos: Magyarország a legizgalmasabb ország

  11:56 - Szijjártó: a szervezet legnagyobb sikerét érte el 2010-ben

  A Fidelitas korábbi elnöke azonban a küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

  A többi macatolás!!!”
 • 8. Mignon 2011. július 17. 14:29
  „Vannak "örök" emberi ertekek es gondolatok, mint a
  szabadsag, a függetlenseg, a biztonsag akarata, de ide tartozik a szerelem is!

  Mit kell ezen "ujra gondolni"...?”
 • 7. N.P. 2011. július 17. 14:15
  „"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország,.." - úgy és annyira izgalmas mint a gladiátorok küzdelmei. Miért érzem azt, hogy míg én a porondon addig Kósa a páholyban izgul?”
 • 6. Mignon 2011. július 17. 14:06
  „Megfogadtam:
  Matol "ujfajtan gondolkodom"!

  (Azota, a felesegem olyan furcsan nez ram...)”
 • 5. Mignon 2011. július 17. 13:50
  „En, Orban Viktor ur video üzeneteben ezt a reszt nem ertem:

  "...hogy összegyüjtsd a fiatalok köreben...
  ujfajta gondolkodasmodot..."

  ???

  Mi az, hogy "ujfajta gondolkodasmod"...?

  Vajon mire gondolhatott ezzel egy volt KISZ-titkar...?”
 • 4. szeti 2011. július 17. 13:39
  „"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni - mondta Kósa Lajos". Valóban a legizgalmasabb ország, az EU is izgul, hogy mi lesz az eredménye Orbán diktatorikus ámokfutásának. Kedves Kósa úr, mit mondjak, "hatalmas dicsőség" így izgalmassá tenni egy országot.”
 • 3. Mignon 2011. július 17. 13:18
  „A kongresszus vegeztevel a Fidelitas küldöttei közösen megtekintik a Fidelio elöadast a Csokonaiban...?”
 • 2. Mignon 2011. július 17. 12:55
  „Fidelitas> Fidelio> Fidel> Fidel Castro.

  :)))”
 • 1. Mignon 2011. július 17. 12:46
  „A "fidelitas" (lat.) magyarul
  "hüseg"-et, "megbizhatosag"-ot jelent.

  De jelenti meg magyarul,a
  "hübereskü" es "hodolat"-ot is, tehat alattvalosagot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 17-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom