Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ágyak, vágyak, hálószobák

Életünk egyharmadát az ágyban töltjük, ezért a talán fekhelytől igényeljük a legnagyobb kényelmet.

Egy rosszul szerkesztett, hibásan méretezett fekhely képes elrontani közérzetünket is. A jó ágy ne fényűző, hanem kényelmes legyen, és feleljen meg alvási, pihenési szokásainknak.

Válasszuk a kényelmet

Az ágy legfontosabb része a jó ágybetét, ami a test vonalát követi és alátámasztja, nem puha, rugalmas, együttdolgozó, összefüggő felületet biztosít. A kétszemélyes, úgynevezett franciaágy esetében is a két darabból álló ágybetétes típust válasszuk, így az esetleges mozgással nem zavarjuk hálótársunk éjszakai nyugalmát.
A kis alapterületű helyiségekben tartózkodjunk a súlyos, komor komplett garnitúráktól.

Keleti tájolással

A hálószoba a lakás legintimebb, legszemélyesebb része. Ezért erre a célra a legnyugodtabb, legzavartalanabb helyiséget válasszuk. Ha módunkban áll, keleti tájolású legyen, fürdőszoba-kapcsolattal, és közvetlen szellőztetési lehetőséggel.
Amennyiben csak a berendezési tárgyakat választjuk, mindenekelőtt a rendelkezésünkre álló helyiség nagysága és adottságai határozzák meg, hogy milyen méretű, kialakítású és színű bútorokat válasszunk. Merjük a nekünk legjobban megfelelő és tetsző bútorokat akár egyenként is összeválogatni.

Levegősen

Arra törekedjünk, hogy a hálószobánk minél levegősebb legyen, kerüljük a nagy, háromajtós szekrényeket, legfeljebb alacsony fehérneműszekrényt, kisméretű komódot, fésülködőasztalkát, tévéállványt helyezzünk itt el. Kiegészítésként családi és személyes vonatkozású tárgyakkal, fotókkal tehetjük közvetlenebbé.
Ne féljünk a nagy mintás, de harmonikus színösszeállítású textilektől sem, használóik egyéniségét is kifejezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorok az utakon

Az autósoknak érdemes óvatosabban közlekedniük, mert a traktorok a főutak forgalmát… Tovább olvasom