Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Ajándék lámpagarnitúra a rendőröktől

Folytatás az 1. oldalról.

Sajnálatos, hogy a balesetet okozók között 17 alkalommal gyermekek szenvedték el a balesetet. A rendőrség középtávú baleset-megelőzési koncepciójában kiemelt feladat a kerékpárosok védelmét szolgáló megelőzés, így a bicajosok KRESZ-ismereteinek bővítése, ezért az MRFK megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottsága tegnap délután 4 órától késő estéig összehangolt közlekedésbiztonsági akcióban ellenőrizte a kerékpárosokat. Fotós kollégámmal a belvárosban szegődtünk az egyenruhások mellé.
– Győrben három helyszínen egyszerre tart az ellenőrzés – tájékoztatott Fares Ádám törzsőrmester, aki kollégájával, Markotics Gáborral az este 6 óra körül is rendkívül forgalmas Baross út és Árpád út kereszteződésében tartotta a frontot. – S hiába modernebbek, többfunkciósak a kerékpárok, a világítás bizony gyakran hiányzik róluk.
A belvároson átkerekező Horváth Miklósnál mindent rendben talált a járőrpáros, nem így Fábián Gábornál, akinek hiányzott a lámpája a drótszamárról. Az egyenruhások ezúttal szóban figyelmeztették a férfit, ám tekintettel az adventi időszakra egy lámpagarnitúrával lepték meg a helyszínen. Elmondták persze azt is, mindezzel nem a szabálysértés tényét akarják jutalmazni, hanem az emberi életet szeretnék megóvni, illetve a fényvisszaverő matricák segítségével láthatóvá szeretnék tenni a kivilágítatlan kerékpárosokat.
Kiss Attila hatalmas méretű csomagjaival kerékpárján éppen hazafelé tartott, amikor ellenőrizték. Lámpája fényét eltakarta a pakk, a rendőrök ezenkívül mindent rendben találtak. A civilben vásározó férfi lapunknak elárulta, télen sem teszi le a bringát, hiszen ez amolyan testedzésnek számít a zord időben is. A közlekedési morált viszont rendkívül rossznak ítélte meg a kerekező, aki szerint a kerékpárosokra, kismotorral közlekedőkre az autósoknak is jobban kellene vigyázniuk. (A tegnap késő estébe nyúló rendőrségi akció eredményeit ma összesítik, azokról későbbi lapszámunkban beszámolunk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom