Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ajánlószelvényeket foglalt le a rendőrség

Ajánlószelvényeket foglalt le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a főváros XVII. kerületében, mert pénteken feljelentés érkezett, amely szerint egy képviselőjelölt a szabályoknak nem megfelelően gyűjtötte azokat.
A rendőrség szombati közleménye szerint a BRFK a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrök a jelölt összes ajánlószelvényét lefoglalták.

A hírTV péntek este azt közölte, hogy Farkas Tibor MDF-es jelöltre leadott cédulákat foglalt le a rendőrség. A hírTV honlapján azt írta, hogy Farkas Tibor indulását a választáson már jóváhagyta az illetékes választási bizottság, így nem tudni, hogy az ügy befolyásolhatja-e még az MDF-es képviselőjelölt sorsát. Farkas Tibor a lefoglalás tényét a elismerte, de nyilatkozni nem akart az ügyről.

Olvasóink írták

 • 8. achilleus 2010. március 28. 12:52
  „4. hozzászólás Léni 2010.03.27. 21:00
  És mégvalami: Azzal hogy az MDF(SZDSZ) listát állíthat megosztja a kis pártokra (LMP, CM) leadott szavazatokat, aminek könnyen az lehet a következménye, hogy egyik sem éri el az 5%-ot, tehát pontosan azt eredményezheti, amitől te tartasz, nevezetesen mindössze 3 párti parlament kialakulását (Fidesz-Jobbik-MSZP), amin belül elsöprő, akár 80-90%-os jobboldali többség alakulhat ki.”
 • 7. achilleus 2010. március 28. 12:35
  „4. hozzászólás Léni 2010.03.27. 21:00
  Gondolj bele! Kinek árthat legtöbbet az MDF indulása, azaz kitől vehet el szavazatokat, és azok a szavazatok mennyit érnek az adott párt számára? Hamar rájöhetsz, hogy az MDF elvehet az LMP-től, az MSZP-től, igen keveset a Fidesz-től, semmit a Jobbiktól. Én kifejezettem szurkolok az MDF-nek, induljon csak, nagyon jó, ha indul (5%-ra esélyük sincs!). Ugyanakkor fenntartom, hogy a képviselővé válás legelső lépése a kopogtatócédulák összegyűjtése, vajon mit várhatunk el bármelyik képviselővé vált jelölttől, ha már az első lépéseit is a csalás árnyéka lengi körül? Azt! Csalást-korrupciót-jóindulattal korpaközékeveredést.”
 • 6. CsabaKiraly 2010. március 28. 05:01
  „"mondvacsinalt"??? Farkas elmerte de nem volt hajlando nyilatkozni.”
 • 5. dodó 2010. március 27. 21:09
  „Legyen igaza ´aranka2´-nek!

  "Királyáért is izgulhat az MDF: 2010. március 27. 15:33

  Fellebbez Király Zoltán a szavazólapról való törlése ellen - ezt az MDF-es politikus jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján. A helyi választási bizottság pénteken azért törölte a politikus nevét a szavazólapról, mert a bíróságon megtámadták nyilvántartásba vételét."”
 • 4. Léni 2010. március 27. 21:00
  „Van még néhány nap a választásig, ugyan mi lehet még a Fidesz "tarsolyában"?
  Nekik érdekük a balhé és műbalhé gerjesztése. Nem az a demokrácia, amikor a
  parlamentbe minél több párt jut be? Ennek az MDF-es huzavona egy célt szolgál,
  mégpedig azt, hogy a Fidesz köreit semmi ne zavarja. Majd csak kialakul az
  Orbán álma, az egypártrendszer!”
 • 3. dodó 2010. március 27. 20:36
  „Szegény MDF-est az ág is húzza (meg az OVB és a hatóság)!”
 • 2. achilleus 2010. március 27. 19:22
  „1. hozzászólás aranka2 2010.03.27. 18:49
  Persze, persze .... Farkas Tibor képviselőurat a Fidesz-Mszp (hihihihi) kényszerítette arra, hogy ne semmisítse meg a jogszabályoknak megfelelően a kopogtatócédulákat. Függetlenül a pártállástól - én pedig azt tartom elfogadhatatlannak, hogy mondvacsinált indokokkal, egymásnak homlok-egyenest ellentmondó határozatokkal mégis indulni engednek/engedtek nem mindenben a jogszabályoknak megfelelő ajánlócédulákkal rendelkező jelölteket.”
 • 1. aranka2 2010. március 27. 18:49
  „Király Zoltán, Farkas Tibor, és jönnek majd a többiek is - a becstelenség csúcsa, hogy egy jelöltet elég valami mondvacsinált ürüggyel feljelenteni, és már le is veszik a listáról. Könnyű úgy versenyezni, hogy start előtt lerúgják a vetélytársat! Csak azzal nem számolnak ezek a fidesz-mszp koalíciós csibészek, hogy ezzel ők válnak elutasítottá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Református ifjúsági találkozó Debrecenben

Ifjúsági találkozó kezdődött "Transzformáció - Az igazi átalakulás" címmel szombaton a debreceni… Tovább olvasom