Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Akadálymentesítés

a városházán

Több mint 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a mosonmagyaróvári önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium középületek akadálymentesítésére kiírt pályázatán. Az elnyert összegből a városháza akadálymentesítésének első ütemét hajtják végre.
A mosonmagyaróvári városháza épülete már évek óta többféle funkciót lát el, hiszen a polgármesteri hivatal mellett itt mqködik az okmányiroda és a polgári védelem központja is. Az épület akadálymentesítésével még komplexebbé és használhatóbbá szeretnék tenni a hivatalt, ezért az önkormányzat pályázott a beruházás finanszírozására a szociális minisztériumnál.
Nagy István alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a szükséges munkálatokat korábban a hátsó szárnynál már elvégezték, akadálymentes bejáratot építettek. A főépületeknél ezt a munkát a közeljövőben két ütemben kívánják elvégezni. Az első ütemben a földszinti okmányiroda, illetve részben az adóosztály akadálymentesítése történik meg. Erre a napokban nyert el az önkormányzat 5,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást.
Az épület Fő utca felőli bejáratánál a nagy forgalom és mqemléki környezet miatt nem lehet parkolót kialakítani, valamint az ajtók sem alkalmasak az akadálymentes közlekedésre. Ezért a hátsó, Bástya utca felőli bejáratot akadálymentesítik.
Az első ütemben átalakítják a belső bejáratot: külső és belső rámpát, két mozgáskorlátozott-parkolót alakítanak ki, valamint új lépcsőt építenek és korlátokat helyeznek el. Az akadálymentesítés során használhatóbb épületet alakítanak ki, a jelenleg a másik épületben mqködő pénztárt is áthelyezik például az okmányirodába. Így a befizetések is egyszerqbbé válnak, hiszen most ezt egy másik épületszárny emeleti helyiségében lehet elintézni.
Az elnyert 5,2 millió forintos támogatáshoz az önkormányzat mintegy 900 ezer forint önrészt biztosít. A tervek szerint a városháza akadálymentesítésének első üteme május közepére elkészül.
A tervek szerint a második fázisban készül majd el a lift, amely az emeletre jutást segíti a mozgásukban korlátozottaknak, illetve akadálymentes mellékhelyiségeket építenek az emeleten. Az egyik jelenlegi világítóudvarból alakítják majd ki a liftaknát. Ehhez szolgál alapként az év első felében megvalósuló első ütem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bevált

a vámudvaros trükk

A pénzügyőrség által lefoglalt mqszaki cikkeket kedvező áron kínálva csalt ki összesen… Tovább olvasom