Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Akár kétmilliárdos is lehet a fogyasztóvédelmi bírság

Egy tervezet szerint 25 millió forinttól akár kétmilliárdig is terjedhetne a fogyasztóvédelmi bírság a jelentősebb cégeknél.
A javaslatnak azonban túl kellene élnie még a szakmai és a parlamenti vitákat. A szakmai érdekképviseleti szervek már tiltakoznak ellene, és az Országos Kereskedelmi Szövetség is élesen bírálja. Attól tartanak, hogy a szerintük túlzott szigorba az ágazat rövid időn belül belerokkanna, a kisebb cégeknél pedig igyekeznének eltitkolni a bevételt, és megint a feketézők járnának jobban.

Tavaly összesen másfél milliárd forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság: a pénz fele a szervezetnél maradt, de nem fordíthatták személyi költségekre. Idén viszont már a bírság teljes összege a központi büdzsét gyarapítja, és kapnak belőle a civil fogyasztóvédő szervezetek is.

Olvasóink írták

 • 9. Cseter János 2008. március 27. 11:00
  „Kedves "Kért Elek". Ön félreért! A bírságolás az sokszor nevetséges összeg ott, ahol milliárdok forognak kézen! A kül és belkereskedelemben megbúvó korruptciót illene felszámolni! Ha a sofőröktől el tudják venni a jogosítványt egy rendelettel, akkor az Ön által felsoroltaktól is me lehetne vonni a kereskedelmi jogot azonnal! Ettől még nem kerűlne veszélybe a közellátás! csak a "jattot" sokkal többre becsüli a " rendelet " alkotzók sisere hada!Ezért jutott az országunk oda ahol mi olvasok a véleményeink alapjait közzé tesszük, mig a cenzúra engedélyezi!”
 • 8. telihold 2008. március 26. 21:36
  „Már a 90-es évek elejétől kezdve keményen kellett volna büntetni és akkor most nem itt tartanánk. Már épp ideje elkezdeni a rendrakást. Félnivalója csak a bűnösnek van. A tisztességes emberek a szigor mellett állnak.”
 • 7. Kért Elek 2008. március 26. 19:06
  „T. Cseter Úr !

  Én igen is a birság mellet teszem le a voksomat, birságolják meg azokat a kereskedelmi egységeket akik - lejárt szavatosságú; -átcimkézett;- kétes eredetű; - emberi fogyasztásra alkalmatlan;- ( ne adj isten ) mérgezett élelmiszereket árúl. De birságolják meg azokat is akik gagyi termékeket forgalmaznak( József városi piac és hozzátartozóik )

  És nyugottan hívhat kukának, sőt akár vaknak is.De szerintem azok a kukák akik ezt nem igy gondolják.”
 • 6. Cseter János 2008. március 26. 10:42
  „Igen "5"-ös ez a Magyar Demokrácia újabb vivmánya! Nem véletlenűl van az, hogy nem a végleges felszámolás a cél, hanem az újabb és újabb sarc bezsebelése mellet éltetni a kizsákmányolást! Ehhez ért e (rendeletalkotók) feltalálók siserehada!”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. március 26. 08:33
  „Az új büntetési tételek a végrehajtóknak is jól jöhetnek, ugyanis ilyen összegeknél érdemes korrumpálni és korrumpálódni.”
 • 4. Cseter János 2008. március 26. 08:08
  „Kitől tanúl a köztörvényes bűnöző? Szerintem azoktól, akik büntetlenűl kreálnak olyan rendeleteket ami alapján jogellenesen gazdagodhatnak! Igy a rendeletek alkotásán semmi mást nem kell tenniűúk csak az általa behajtott pénzt kell elzsebelni a védtelen emberektől! A kuka emberek ezt nem vesziki észre! Sőt éltetik a nép fosztogatóit!”
 • 3. colomano 2008. március 26. 07:34
  „Ha minden rendben van az ágazatban, akkor nem kell félni a bűntetéstől.
  De ha valami bűzlik - ami igaz is lehet, a tiltakozást nézve - , akkor igenis vágják meg őket, akár úgy is, hogy belerokkanhatnak.
  A mi pénztárcánkkal, egészségünkkel ne játszanak.
  A szakmai érdekképviselet meg jobban tenné, ha azok ellen tiltakozna, vagy lépne fel, akik feketéznek vagy tevékenységükkel veszélybe sodorják az ágazatot.”
 • 2. d. 2008. március 26. 07:18
  „igen, vankértelek !
  pl akinek van válakozoi igazolvány, azt lehet büntetni, akinek nincs, az meg szabadon garázdálkodhat.
  Miért nem itt kezdi pl. a fögyasztovédelem??????”
 • 1. Kért Elek 2008. március 26. 06:56
  „Csak van valami a háttérben ha ennyire tiltakoznak ellene.!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molotov-koktélokat dobtak egy fővárosi házra

Három Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek kedd éjszaka egy családi házra Budapest XVII. kerületében,… Tovább olvasom