Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Akár öt évet is kaphatnak a zsaroló dombóvári diákok

Előzetes letartóztatásba helyezett vasárnap a bíróság két dombóvári diákot, akik iskolás társaikat zsarolták. A szakközépiskolás tanulók akár öt év börtönbüntetési is kaphatnak zsarolásért és rablásért.
A gyanú szerint szeptember közepe óta egy 15 és két 17 éves szakközépiskolás többször is megzsarolta, megverte diáktársait, hogy pénzüket, értékeiket megszerezzék, többeket arra kényszerítettek, hogy minden óraközi szünetben fizessen.

A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak, egyikük három évet kapott, mert hasba szúrt egy nőt. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet. A mostani eseteket az iskolarendőr - a szeptemberben indult, Iskola Rendőre programban résztvevő, helyi egyenruhás - derítette fel.

A rendőrség gyanúja szerint a 15 éves fiú és két 17 éves társa a szeptember 16-a utáni héten több mint tízszer rabolták ki diáktársaikat és folyamatosan zsarolták is a többieket. A szakmunkásképző iskola folyosóin - ahol tanultak - általában körülvették a kiszemelt áldozataikat és pénzt, legtöbbször 1500-2000 forintot követeltek tőlük. Ha a diákok nem akartak fizetni, pszichikailag, és fizikailag is megfélemlítették őket. Volt, akit lefejeltek, combját megrugdosták, vagy mellbe vágták - mondta el Kis Csordás Béláné, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense. Többször több társukat arra is kényszerítették, hogy minden óraközi szünetben fizessen.

Emiatt néhányan már nem mertek iskolába menni, vagy előbb eljöttek a tanításról. Az eseteket az iskolarendőr derítette fel, a diákok senkinek sem mertek szólni. A háromfős csoportból a két tizenhét éves fiút helyezte előzetes letartóztatásba a nyomozati bíró. Attól tartott ugyanis, hogy befolyásolják, megfélemlítik korábbi áldozataikat, vagy a tanúkat. A két diák ráadásul már volt büntetve: az egyikük csaknem három éve hasba szúrt egy nőt. A két diák három évig javítóintézetben volt, de másfél év után szabadulhattak - mondta Kis Csordás Béláné. Hozzátette: az iskola először nem is akarta visszavenni a két diákot az intézetbe, de a Tolna Megyei Közigazgatási Hivatal kötelezte erre. A diákok akár öt év börtönbüntetési is kaphatnak zsarolásért és rablásért. Őket elmeorvos és pszichológus is vizsgálja majd.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2008. szeptember 30. 15:55
  „iskolába visszaengedni olyat aki már szúrt?Jobb helyen már a 8éves kisfiút elitélték mert gondatlanságból lelötte az apját a vadászpuskával.”
 • 6. 751510 2008. szeptember 29. 08:01
  „Persze nem sajnálom tőlük az 5 évet, félreértés ne essék!”
 • 5. 751510 2008. szeptember 29. 08:00
  „5 év? Szívás. Öltek volna, kevesebbel megúszták volna. (Bocs, hogy ezt írom, de szerintem mindenki érzi az aránytalanságokat)”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 29. 07:04
  „20 eves koruk elott mar olni is fognak, mert addig ki fognak jonni. Vagy meg az itelet elott megteszik.

  Csak igy tovabb, magyar jogrendszer!

  "...ahol tanultak...": ez a legviccessebb mondat a cikkben.”
 • 3. zoltanz 2008. szeptember 29. 00:11
  „tacsi-vacsi!
  Ott van az Arktisz és az Antarktisz. A kutatóállomásokat kivéve gyakorlatilag lakatlanok. Félévig sötét van, félévig világos. Az a sötét egyed, amelyik túléli a 6 hónapig tartó telet, világos, hogy nem romlik tovább. Tökéletes helynek tartom arra mindkettőt, hogy kifehérítse a fél világot ellepő rongyéletű, parazita etnikumot.
  Ott aztán mehetnek segélyért és fűtéstámogatásért a jéghegyhez, követelhetik a globális felmelegedés azonnali kiutalását a sarki fénytől.”
 • 2. dodó 2008. szeptember 28. 20:33
  „"A diákok akár öt év börtönbüntetési is kaphatnak zsarolásért és rablásért."
  Nem fognak! Hiszen cigányok!”
 • 1. tacsi-vacsi 2008. szeptember 28. 13:54
  „Szomorú történet. A társadalom két "eleme", akik eddig is elvettek. és ezután is csak elvesznek a közösből. Nem tudom a javítóintézetekben a gyerekek hány százaléka "javul meg". Gyanítom elenyésző. Sokkal inkább a börtön tornácaként funkcionálnak ezek az intézmények...
  Kéne néhány nagy sziget ebbe a világba ahová exportálni lehetne az ilyen romlott árut., kezdjenek magukkal valamit...Kár, hogy ezt a poént Ausztráliával már lelőtték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a kettős gyilkossággal gyanúsított ózdi férfi

30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság vasárnap azt a 23 éves férfit,… Tovább olvasom