Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Aki bújt, aki nem

Színes feliratos német-amerikai horror, 90 perc, 2001  rendező: Victor Salva forgatókönyvíró: Victor Salva operatőr: Don E. FauntLeRoy díszlettervező: Kevin Egeland jelmeztervező: Emae Villalobos zene: Bennett Salvay producer: Barry Opper látványtervező: Steven Legler vágó: Ed Marx  szereplő(k): Gina Philips (Patricia 'Trish' Jenner) Justin Long (Darius 'Darry' Jenner) Patricia Belcher (Jezelle Gay Hartman) Patrick Cherry (Binky Plutzker) Tim Phoenix (Kenny) Jonathan Breck.

A tavaszi szünetben hazafelé autózva Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) civódással és egymás ugratásával múlatja az időt, s ezt szemmel láthatóan (!) mindketten élvezik. Ahogy a végtelennek tűnő országúton hajtanak, a visszapillantó tükörben észreveszik, hogy egy rozzatag, ütött-kopott furgon közeledik feléjük. A teherautó hirtelen gyorsítani kezd, és szinte leszorítja őket az útról. Trish és Darry nemsokára egy elhagyatott templom mellett halad el. A roggyant furgon is ott áll... Aztán arra leszünk figyelmesek, hogy egy magas, sötét alak egy átkötözött lepedőbe csavart valamit bedob egy csatornanyílásba.

Így kezdődik a rémálomba illő menekülés a félelmetes lény elől, aki talán nem is ember! Ahogy a hajsza felgyorsul, Trish és Darry arra a megdöbbentő felfedezésre jut, hogy a gonosz teremtménynek kell valami, szüksége van valamire egyikükből. De vajon melyikükből és mire van szüksége? Az út során Trish és Darry meglesik a lény titkát, eljutnak egy kísérteties útmenti vendéglőbe, ahol egy látó médiumtól titokzatos telefonhívást kapnak. Majd egy elhagyatott farmra érkeznek, ahol macskái társaságában csak egy rejtélyes, magányos öregasszony él (Eileen Brennan). Végül egy rendőrőrs épületében kerül sor a félelmetes lény és a testvérpár közötti végső "erőpróbára"...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsó is tárgyalt Medgyessyvel

A gazdaság élénkítésére munkacsoport felállítását javasolja Medgyessy Péter miniszterelnök. A… Tovább olvasom