Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Akkor jó ötletnek tűnt - kihallgatták a postást, aki meglépett a rábízott pénzzel

Mosonmagyaróváron fogták el, éppen Ausztriából tért haza. Azt vallotta, hirtelen ötlettől vezérelve követte el tettét.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták K. Gyula paposi lakost. A Nyírcsaholyban postai alkalmazottként dolgozó férfi a rábízott néhány százezer forint készpénzzel távozott ismeretlen helyre 2018. február 6-án.

A körözött férfi elfogására azután került sor, hogy az egyik rokonaként bemutatkozó nő telefonon bejelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot és közölte, hogy külföldön van és egy Bécsből érkező vonattal tér haza, amely a mosonmagyaróvári vasútállomásra érkezik 2018. február 9-én reggel. A rendőrök a vasútállomásra mentek, ahol a bejelentés valósnak bizonyult. A férfit intézkedés alá vonták és megállapították, hogy azonos azzal a K. Gyula paposi lakossal, aki ellen a Mátészalkai Rendőrkapitányság sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki.

A rendőrök K. Gyulát elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondása szerint tettét hirtelen ötlettől vezérelve követte el. K. Gyula megmutatta a rendőröknek azt a mátészalkai helyet, ahová elrejtette az üres postai pénztárcát.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé, K. Gyula előzetes letartóztatásának indítványozására - írta a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2018: április 8-án hat időközi önkormányzati választást is tartanak

Már nem azonos évben tartják a parlamenti és önkormányzati választásokat. Tovább olvasom