Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

A petíció többek között arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit és adja vissza a dolgozó emberek nyugdíjra félretett pénzét.
Aláírásgyűjtést indít az MSZP: a petíció arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit, adja vissza a dolgozó emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozza létre a devizahiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt és vezesse be a magáncsőd intézményét, vonja vissza az igazságtalan adórendszert és ne a kiskeresetűekkel fizettesse meg a magas jövedelemmel rendelkezők adójának csökkentését, szüntesse meg az indoklás nélküli elbocsátásokat, illetve állítsa helyre az Alkotmánybíróság eredeti hatáskörét.

Az akció megkezdését ismertetve Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az aláírásgyűjtés májusig tart, eredményéről pedig tájékozatják a kormányt és a parlamentet. A "menetelés" a főváros felszabadulásának évfordulóján indul, majd a szocialisták "nyakukba veszik az országot", és megkezdik "az ország demokratikus felszabadítását" - jelentette ki, megjegyezve: azoktól a jogfosztásoktól akarnak szabadulni, amelyeket a Fidesz eddigi kormányzása hozott.

Hozzátette: május elsején tömegdemonstrációval zárják az aláírásgyűjtést.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Budapest 66 évvel ezelőtt, a vészkorszak elmúltával a szabadság városa lett, e szabadságot azonban "a parlament falai között és a parlamenten kívül újjáéledő nyilas, újnáci mozgalmak" és a "fülkeforradalom elnyomása" is veszélyezteti. A politikus szerint a fővárosban az ötvenes éveket idéző kollektivizálás, államosítás kezdődött az egészségügyben, és az körvonalazódik az oktatásban, a közösségi közlekedésben is, noha - mondta - Budapest vagyona nem az államé, hanem a budapestieké.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi úgy vélekedett: ha a kormánypártok választási programjukba beleírták volna mindazt, amit az elmúlt kilenc hónapban tettek, nemhogy kétharmados többségük nem lenne, de "a kutya nem szavazott volna rájuk". Szavai szerint az aláírásgyűjtéssel arra akarnak lehetőséget adni, hogy a lakosság a ciklus közben is hallathassa a hangját, elmondhassa a kormánynak, hogy mi az, ami nem tetszik neki.

Olvasóink írták

 • 12. szpirigonzálesz 2011. február 14. 20:13
  „Ha a szocialisták Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila nélkül folytatják, akkor elkötelezték magukat a korrupcióellenes küzdelemben - vélekedett tegnap Kósa Lajos. Ha viszont - folytatta a Fidesz alelnöke - nem akarnak megújulni, és továbbra is úgy gondolják, hogy a kishalak időnként lebuknak, de a keresztapák mindig megússzák, akkor az említett politikusok még szép karrier előtt állnak az MSZP-ben, amely így továbbra is a korrupció pártja marad.

  A Fidesz alelnöke szerint vízválasztó politikai életünkben a Zuschlag-ügy január 31-i, jogerős bírósági ítélete. A Szegedi Ítélőtábla másodfokon hat év börtönre ítélte Zuschlag Jánost. A Magyar Szocialista Párt egykori képviselője és társai ellen folyó perben a többi vádlott esetében is enyhítette az első fokon kiszabott büntetéseket a táblabíróság. Az ítélet alapján a szabadságvesztéssel sújtott vádlottak bűnszervezetben követték el tettüket, így nem bocsáthatók feltételesen szabadlábra.

  Kósa elmondta, a napnál világosabb a helyzet: az ifjúsági minisztérium írta ki, bírálta el és ellenőrizte a pályázatokat. Azt akkor Gyurcsány Ferenc miniszterként és Mesterházy Attila politikai államtitkárként vezette. ,,Ha egy politikus vezetőként nem észleli, hogy az általa irányított területen maffia működik, akkor alkalmatlan a politikai feladatok ellátására. Ha pedig észlelte, ám mégsem tett ellene semmit, akkor egyenesen a korrupció pártfogója" - hangsúlyozta Kósa Lajos. Hozzátette: ezután a szocialisták már nem hivatkozhatnak az ártatlanság vélelmére, állást kell foglalniuk. Ha a bíróság a Sukoró-ügyben is elmarasztaló döntést hoz, akkor ugyanígy meg lehet majd tartani ugyanezt a sajtótájékoztatót, hogy az MSZP-nek ezért is viselnie kell a politikai következményeket.”
 • 11. queenmargareth 2011. február 14. 18:18
  „Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi úgy vélekedett: ha a kormánypártok választási programjukba beleírták volna mindazt, amit az elmúlt kilenc hónapban tettek, nemhogy kétharmados többségük nem lenne, de "a kutya nem szavazott volna rájuk".
  fogalmam nincs ki ő, de ott is ki mernek ilyet mondani, kivételesen elismerésem.”
 • 10. Larsson 2011. február 14. 17:50
  „Lesz még rosszabb is, ráérnek népszavazással fenyegetőzni! De ami késik nem múlik, 9 hónap bőven elég volt, hogy alkalmatlannak lehessen nyilvánítani a fidesznyikeket!”
 • 9. strangerrr 2011. február 14. 15:57
  „8. A 300 Ft-ról lehetett népszavazni? Unom már hogy minen kormány bírálatra annyi csak a válasz hogy "bezzeg az mszp". Ennyire fussa csak? Ha olyan xarok voltak miért hozzájuk mérik folyton magukat?”
 • 8. achilleus 2011. február 14. 15:43
  „Ha már az mszp az Alkotmányra hivatkozott: "A petíció többek között arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit" - Nem ártana, ha egyszer el is olvasnák, a hatályos alkotmányban például ez áll:
  http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=94900020.TV

  28/C. § (1) Országos népszavazást döntéshozatal vagy véleménynyilvánítás céljából lehet tartani, a népszavazás elrendelésére kötelezően vagy mérlegelés alapján kerül sor.
  (5) Nem lehet országos népszavazást tartani:
  (...)
  e) az Országgyűlés feloszlásáról,
  f) a Kormány programjáról,

  ---------------- ez is az alkotmányba van foglalva, kedves mszp-sek. Tetszettek volna jobban kormányozni, ugye mennyit hivatkoztatok a választói felhatalmazásra, hosszú éveken keresztül a megrokkant "népszerűségetek" ellenére, most rátok jár a rúd, ugyanaz. És hol van még a Fidesz tőletek?”
 • 7. achilleus 2011. február 14. 15:32
  „"Budapest vagyona nem az államé, hanem a budapestieké."
  ---- igen Humvaldé, Mesterházy Ernőé és a hozzájuk hasonlókéi ....
  Ami a budapestieké, az az adósság, ugye mszp-s maffiás börtöntöltelékek??”
 • 6. szentmiki 2011. február 14. 15:22
  „nagyon vastag bőr van a komcsik képén,amúgy meg nagyon mínuszos lett a "hozamom"”
 • 5. babar 2011. február 14. 14:23
  „A kezdeményezés jó!
  Csak nem egy hitelét vesztett párttól és annak vezetőitől!!”
 • 4. zsuzsmo 2011. február 14. 13:43
  „Maci, tudod, a hozam az, ami jelen esetben izgat a legkevésbbé, szerintem ha bankba teszed akkor sem lett volna több a kamat rá.”
 • 3. maci52 2011. február 14. 13:35
  „9 évig fizettem,most kb 45 ezer forint a hozamom,rohadt jól gazdálkodtak ,saját maguknak.”
 • 2. deszkás 2011. február 14. 13:34
  „NEM irok alá semmit! Az lesz a vége mint a legutóbbi százezres aláirásnak hogy kihajitják as szemétbe v milyen ürüggyel. És PONT A FORDITOTTJA TÖRTÉNT? Naná mesterek a törvény SZÖVEGEZÉSNEK persze amiben érintettek.”
 • 1. zsuzsmo 2011. február 14. 13:26
  „Mármint, ha meri majd valaki aláírni... A végén majd jön értük a sötét autó...:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztráda kilométerenként 6 forintos útdíjat tervez a kormány

A kamionok fizetési kötelezettsége ennél nagyobb lenne, a legnagyobb kamionoknak például 34 forintba kerülne egy kilométer megtétele. Tovább olvasom