Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Alaposan átalakul az iskolarendszer

Közel százmillió forintos költségvetésről és az oktatási feladatok nagymérvq változásáról számolt be a kapuvári kistérség munkaszervezetének nemrég megválasztott vezetője. Dukai Tibor szerint a kistérség alapfeladatai kismértékben bővültek.
Dukai Tibort, a kapuvári többcélú kistérség munkaszervezetének vezetőjét február 12-én nevezték ki, s beosztásában december végéig erősítették meg.
– Már az elején a mély vízbe dobtak, hiszen a napokban fogadtuk el a kistérség költségvetését – mondta. A Kapuvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás idén 97,8 millió forintos büdzsével számol, melyből 94 millió forintot visz el maga a mqködés.
Kiss Judit, a kistérségi iroda munkatársa azonban hozzátette: a mqködési költségekbe többek közt olyan feladatok tartoznak bele, mint a tagintézményi támogatások, a bejáró tanulók után járó pénzek, a pedagógiai szakszolgálat vagy például a belső ellenőrzés mqködtetése. A mqködési költségekből fedezik a szociális és területfejlesztési feladatokat is. Fejlesztésekre valamivel több mint hárommillió forintot különítettek el a kistérség költségvetésében.
Dukai Tibor szerint a szervezet alapfeladatai kismértékben bővültek, ám a legnagyobb falatnak még mindig az oktatás számít. – Idén itt lesznek a legnagyobb változások – tette hozzá.
Az előzetes felmérések szerint Osliból Kapuvárra mennek szeptembertől a felső tagozatosok, az alsósok maradnak, vélhetően tagintézményi formában, bár erről még folynak a tárgyalások. A babóti felsősök is Kapuváron folytatják, az alsósok szintén maradnak, az intézményi forma még itt sincs kialakítva. Szárföldről és Veszkényből már több mint huszonöt éve Kapuvárra járnak a felsősök, az alsó tagozatok maradnak, a formáról még egyeztetnek. A höveji iskola elsőstől harmadikos korukig fogadta a tanulókat, a létszám csökkenése miatt szeptembertől a kicsik is Kapuvárra járnak. A himodi kihelyezett osztályok várhatóan szeptembertől is megmaradnak. – Ezen mozgások egyeztetése tqnik a kistérség legnagyobb feladatának a következő hetekben – zárta a tájékoztatót Dukai Tibor.
A kistérségi tanács legutóbbi ülésén a polgármesterek elfogadták azt a javaslatot, miszerint a kistérség neve a továbbiakban Kapuvár–Beled Kistérség lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom