Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Alapszabályt módosított az LMP

Az LMP alapszabályának módosítása volt a párt kétnapos kongresszusának legfőbb témája. Ezen belül módosították az LMP országos választmányának jogállását is - közölte a második napi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón a párt országos választmányának titkára.
Meszerics Tamás közölte, hogy a jövőben a párt frakciójának négy tagja kötelezően az országos tanácsnak is tagja lesz. Őket a párt kongresszusa választja majd ki.

Emellett még szombaton feloldották az április 11-én bevezetett belépési moratóriumot,. Ezt úgy oldották meg, hogy létrehozták az úgynevezett segítő tag státuszt. A segítő tagok 90 napig nem szavazhatnak és nem kaphatnak tisztségeket, ezt követően viszont megkaphatják a párttagságot.

Elmondása szerint emellett megkönnyítették a vidéki területi szervezetek számára a növekedést, illetve az újabb területi szervezetek létrehozását. Meszerics Tamás úgy fogalmazott, hogy elsősorban a vidéki hálózatbővítés annak a kulcsa, hogy jól szerepeljenek az önkormányzati választásokon, illetve a 2014-es parlamenti választásokon.

Az MTI kérdésére azt mondta, egyelőre nem született konkrét döntés arról, hogy a frakciónak hogyan és melyik szervezetnek kell beszámolnia működéséről. Közölte, hogy több alternatívát is felvetettek.

Az egyik szerint létrejönne egy nagy méretű országos politikai tanács, amelyben képviseletet kapnának a területi szervezetek, lennének választott tagjai és helyet kapna benne az országos választmány is. Ennek a szervnek lehetne egyik joga, hogy folyamatos beszámolókat kérjen más politikai testületektől, köztük a frakciótól is.

Van olyan elképzelés is, hogy a frakciótagok egyénenként, évente egyszer beszámolnának a kongresszusnak, de az is elképzelhető, hogy a képviselőcsoport havonta egyszer online nyilvános ülést tart, amelyet a párt bármely tagja nyomon követhetne.

Olvasóink írták

 • 7. Mathiasking 2010. május 17. 08:39
  „Nagyszerű! Az SZDSZ átmenti a tagjait és a politikáját, és már bent is van a Parlamentben. Csuda egy ország ez a Magyarország. Nem tanulunk a múltból, mindig konzerválunk. Meddig?”
 • 6. jozko 2010. május 16. 20:52
  „Tervezgetünk, tervezgetünk? De azért legyen más a politika-ne alakuljanak sablonok-de ezt is majd az eredményeket látva lesz értelme értékelni.”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2010. május 16. 19:29
  „moderálva”
 • 4. Ferrer 2010. május 16. 18:37
  „LMP =/= SZDSZ
  Le lehetne már szállni erről. Vagy legalább bizonyítani az állítást.”
 • 3. szulutyka 2010. május 16. 18:28
  „LMP = SZDSZ”
 • 2. Ferrer 2010. május 16. 17:55
  „Hajrá Magyarország, hajrá LMP!”
 • 1. dodó 2010. május 16. 17:23
  „L M P = Lehet Magyarország is Palesztina”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Velencei-tóba csúszott egy autó

A sofőr elmondása szerint társával horgászni indultak a tóhoz. A szélben azonban a kocsi a tóba csúszott, s ott fejtetőre fordult. Tovább olvasom