Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Alföldi filmjére vettek legtöbben jegyet a Filmszemlén

A 39. Magyar Filmszemle alkotásaira összesen 37 ezer 269 néző volt kíváncsi. Az idei filmes seregszemlén fokozott érdeklődés övezte a kísérleti és kisjátékfilmeket, csaknem 4 ezren váltottak jegyet ezekre a művekre. Alföldi Róbert: Nyugalom című filmjére 2363-an váltottak jegyet.
A január 29-és február 5-e között megrendezett 39. Magyar Filmszemle a keddi díjkiosztó ünnepséggel lezárult, de a nyertes filmeket az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban szerdán újra levetítették. A filmszemle ideje alatt összesen 388 alkotást láthatott a közönség, ebből 103-at a versenyprogramban.

A szemle idén négy helyszínen zajlott, a Millenáris Teátrumban, a Palace Mammutban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban. Ebben az évben a nagyjátékfilmek mellett fokozott volt az érdeklődés a kísérleti-és kisjátékfilmek iránt is.

Ezekre az alkotásokra csaknem 4 ezer jegy kelt el. A látogatószám toplistájának élén a Nyugalom, Alföldi Róbert rendezése áll 2363 nézővel, ezt követi Mundruczó Kornél Arany Orsó-díjat nyert Delta című alkotása, amelyre 1761 jegy kelt el. A harmadik legnézettebb szemlefilm a Nyomozó volt. Gigor Attila művére 1647 néző váltott jegyet. A szemel további sikerfilmjei között van a Pánik (Till Attila) 1553, és a Márió, a varázsló (Almási Tamás) 1440 nézővel.

A dokumentumfilmek közül a legtöbb nézőt, 417-et a Visszaszámlálás című Hajnal Gergely alkotás vonzott, ezt követik a Három hiányzó oldal (Schuster Richárd) és a Maradunk (Vági Barbara) című művek 368, majd A KALEF - A Moszkva téri galeri (Kisfaludy András) 362 nézővel. Az idei filmes mustra nézőszáma nagyjából megegyezik a tavalyi, 38. Magyar Filmszemle látogatottsági adataival, akkor is csaknem 40 ezer jegyet adtak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn szavaznak az egészségbiztosításról a képviselők

Először a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási pénztárakról… Tovább olvasom