Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Alice csodája

A győri Vaskakas Bábszínház Kaposváron a gyerekszínházi produkciók versenyében a harmadik helyet szerezte meg. A dobogó első két helyére nem bábszínházak képviselői állhattak.
A Vaskakas Bábszínház sok különleges produkcióval lepte már meg közönségét. Az Alice azonban minden eddigin túltesz, pedig csak néhány vászon és pár írásvetítő a technikai háttér – írtuk meg a Kisalföldben a darab bemutatója kapcsán. A Biszerka Kolevszka (Bulgária) által rendezett látványos színdarab külön mesevilágot teremtett, amely teljesen elbűvölte a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennále zsűrijét. A szakmai közönség és a gyerekek, akik zsúfolásig töltötték meg a nézőteret az előadáson, egyaránt jól fogadták a szavak nélküli képzeletbeli utazást.

A zsűri döntése, amely a fesztivál harmadik díjával jutalmazta a győriek darabját, annál is nagyobb figyelmet érdemel, mivel az első két helyen nem bábszínházi produkció végzett. Vagyis a győri vaskakasok felvették a versenyt a kőszínházak színészeivel, rendezőivel, és ebben a nemes küzdelemben nem maradtak alul. A Vaskakasnak eddig is nagyon sok külföldi meghívása volt, vélhetően a rangos elismerés még több invitálást eredményez majd, de mint azt a színház igazgatója, Kocsis Rozi elmondta, számukra egyértelműen a győri és Győr környéki gyerekek, fiatalok szolgálata marad a legfőbb cél. S ha tehetik, szokásaikhoz híven kicsit a felnőtteket is megpróbálják elcsábítani, bizonyítva azt, hogy a bábszínház is színház, sőt, sok esetben még több is annál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédjelöltek – bojtártúltermelés

Hatperces munkajelentések, kötelező hozzájárulás a fénymásoló költségeihez, e-mailek ellenőrzése,… Tovább olvasom