Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Alkalmas az EU-biztosi posztra Andor László

Andor László alkalmasnak mutatkozott európai parlamenti (EP-) szakbizottsági meghallgatásán az EU-biztosi feladatok ellátására, de több képviselő sajnálkozott amiatt, hogy túlságosan általános válaszokat adott - olvasható abban a csütörtökön közzétett levélben, amelyet még január 13-án, a foglalkoztatási és szociálisügyi tárca élére szánt magyar biztosjelölt meghallgatása után fogalmaztak meg a parlamenti szakbizottság koordinátorai.
Nyilvánosságra hozták mind a 26, eddig bizalmasan kezelt szakbizottsági értékelő levelet is. Az Európai Parlament jövő kedden szavaz az új összetételű Európai Bizottságról.

"Andor úr igazolta integritását és függetlenségét, valamint demonstrálta, hogy elegendő szaktudással rendelkezik a területen, szakmailag alkalmas" a biztosi hivatal betöltésére - olvasható a magyar jelöltről írott levélben, amelyet Pervenche Beres, a parlamenti szakbizottság francia szocialista elnöke írt alá. Beres megjegyezte, hogy az összegző értékelés a meghallgatáson jelen volt EP-képviselők többségének a véleményét tükrözi.

A különböző pártállású koordinátorok megállapították, hogy a magyar jelölt higgadtnak és nyitottnak mutatkozott, valamint kötelezettséget vállalt az Európai Parlamenttel való szoros együttműködésre. "Néhány koordinátor mindazonáltal megjegyezte: számos EP-képviselő sajnálkozott amiatt, hogy válaszai túl általánosak voltak" - áll a levélben.

A koordinátorok megítélése szerint Andor jól hasznosíthatja eddigi szakmai tapasztalatait és közgazdász végzettségét abban, hogy szorosabban összekapcsolja a makrogazdasági és a foglalkoztatási politikát. Végezetül megállapították, hogy a jelöltnek pontos képe van a biztosok közötti feladatok elosztásával kapcsolatos kihívásokról, és világosan látja a kollégáival való szoros együttműködés szükségességét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bármi megtörténhet˝ a pécsi színházban

Épületének rossz állapota miatt "bármi megtörténhet" a Pécsi Nemzeti Színházban Simon István, a… Tovább olvasom