Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Alkosson!

Miközben irigykedve lapozgatjuk a lakberendezéssel foglalkozó újságokat és a tévékamerákon keresztül kíváncsian kukkolunk be híres emberek otthonába, dohogva, hogy "persze, neki telik rá", eszünkbe sem jut, hogy a barátságos otthon kialakításához valójában nem kell sok pénz. Sőt.

Mindössze egy kis kézügyesség - és néhány, igazán nem költséges hozzávaló -  kell hozzá, és számos egyedi kiegészítővel szerelhetjük fel a lakást. És most nem kifejezetten a hímzett, keresztszemes terítőre gondolunk, hanem olyan hasznos, dekoratív apróságokra, mint mondjuk egy falióra, egy színes virágcserép, kép a gyerekszoba falára, vagy egy készletnyi hűtőmágnes.
Mielőtt tiltakozni kezdene, hogy nincs kézügyessége, és már az iskolában kivették a kezéből az ollót, nehogy kárt tegyen magában, megnyugtatjuk: még ez sem kell hozzá. Ma már minden nagyobb városban hozzájuthatunk olyan csodálatos alapanyagokhoz, amelyekkel szinte gyerekjáték az alkotás, és a legegyszerűbb módon hozhatunk létre olyan felületeket, tárgyakat, amelyeket korábban elképzelni sem tudott.
Nem hiszi? Vegyük például a szappanpelyhet: csak megolvasztja, formába önti és készen van a különleges dísszappan. A folyékony gyertyazselét is elég felmelegíteni és egy kis üvegformába önteni. Az üveg- és porcelánfestéket a konyhai sütőben is kiégethetjük, az üvegfestékkel pedig ólomüvegre emlékeztető mintákat kreálhatunk. Már kapható gránit- és fémhatású, márványos, sötétben világító akrilfesték is - de mindez még mindig csak kedvcsináló.

Lássunk néhány ötletet, amely néhány óra alatt megvalósítható!

Festett cserepek

Nagy sikerélmény egészen kezdőknek (is), a lehető legegyszerűbben! Natúr cserép legolcsóbban barkácsáruházakban (Praktiker, Baumax, Bricostore) szerezhető be, festéket kisebb kiszerelésben vásárolhatunk hobbiboltokban (Győr, Murányi Áruház, Pálffy u.). A bátrabbak megpróbálkozhatnak különböző festett mintákkal is, de mindenképpen hagyjuk megszáradni az alsó festékréteget. Az akrilfesték száradás után vízálló, így a cserép - amely egy virággal ajándékba is kiváló - időtálló.

Hűtőmágnes állatfigurák

Alapjuk hőre keményedő modellmassza (hobbiboltok), amelyet frissen kedvünkre formázhatunk. A képen látható figurákat könnyű elkészíteni, a minták akrilfestékkel kerültek rájuk. A massza kb. 1-1,5 nap alatt szárad meg teljesen (ez függ a figura nagyságától), utána festhetjük, vagy akár lakkozhatjuk is. A hátára ragasszunk méterben kapható öntapadós mágnesszalagot, így feltehetjük a hűtőszekrény ajtajára! 

"Tengeri" koszorú

A fürdőszoba dísze lehet ez a pillanatok alatt elkészíthető koszorú. Virágboltban vásároljunk vesszőből font koszorúalapot, s szedjük elő a tavalyi nyaralásból megmaradt csigákat, kagylókat, tengeri csillagokat. Ha nincs otthon, hobbiboltokban darabra vásárolhatunk belőlük. Felhasználhatunk kiránduláson gyűjtött, szép formájú kavicsokat is. Ragasszuk őket ragasztópisztollyal (barkácsáruházakban 2-3000 forintért kapható), vagy pillanatragasztóval a koszorúra, majd díszítsük durva kötéllel, hálódarabbal, egyéb tengeri "kinccsel"!

  

    

     


 

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódít az internetes koldulás

Semmi sem zavarja jobban az internet felhasználókat, mint a spam e-mail üzenetek, melyek sokszor… Tovább olvasom