Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

''Alkotmányozó nemzetgyűlés'' az Ötvenhatosok terén

Mintegy ezer ember részvételével tartott szombat délután a fővárosi Ötvenhatosok terén az úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottmány "rendszerváltó népgyűlést", amely "alkotmányozó nemzetgyűlést" hivatott előkészíteni.
Mintegy ezer ember részvételével tartott szombat délután a fővárosi Ötvenhatosok terén az úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottmány "rendszerváltó népgyűlést", amely "alkotmányozó nemzetgyűlést" hivatott előkészíteni. Az Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtató tüntetők a kormány távozását, az alkotmány hatályon kívül helyezését, a parlament feloszlatását követelték. Halász József, az úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottmány elnöke úgy vélte, azért gyűlt csak ennyien össze, mert sokan nem mertek kijönni a térre. Az emberek azt sem tudják, hogy alkotmányos joguk az ellenállás, mert - mint kifejtette - erőszakos hatalomgyakorlás van Magyarországon.

A bizottmányi elnök ugyanakkor közölte, hogy a budapesti rendezvénnyel egy időben az ország további száz településén tartanak rendszerváltó népgyűléseket. A települések nevét nem sorolta fel. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy december 21-én milliók részvételével tartják majd meg az Ötvenhatosok terén az alkotmányozó nemzetgyűlést.

A Regnum Marianumnál tartott rendezvényhez kívánt csatlakozott az mintegy negyven főnyi csoport, amely Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivőjének vezetésével érkezett a Szabadság térről.

Gondának azonban tudomásul kellett vennie, hogy a népgyűlést szervező Forradalmi Nemzeti Bizottmány kizárta rendezvényből a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-ot, így a Batthyány-örökmécses tartott tüntetéssorozat vezetői nem mondhattak beszédet.

Az ügyvivő úgy fogalmazott a távirati irodának: az Ötvenhatosok terén a Kossuth téri forradalom megcsúfolása zajlik, nem kívánatos emberek, a bizalmat eljátszó egyének próbálnak újra a forradalom élére állni. A délután négy órakor kezdődött rendezvényt jelentős rendőri egység biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A társasházakat érinti legérzékenyebben a díjak emelkedése

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter pénteken beterjesztette a földhivatali… Tovább olvasom