Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Áll a bál – a ruhásszekrény előtt is

A hölgyeknek komoly fejtörést okozhat, milyen estélyi ruhába bújjanak az idei báli szezonban.

A báli szezon idején az urak jóval könnyebb helyzetben vannak,
nekik az esetek többségében elég csak a régi „egyenszmokingjukat" kivenni a szekrényből, s már indulhatnak is, ezzel szemben a hölgyeknek komoly fejtörést okozhat, milyen ruhakölteménybe bújjanak az elegáns rendezvényen.

Kattintson a képre!

Alig ért véget a szilveszter, máris itt az újabb bulizós időszak, az eredetileg télűzőnek szánt farsangi mulatságok és a bálok szezonja, amelyek az utóbbi évtizedben egyre inkább visszanyerték a negyven év alatt elveszett társadalmi presztízsüket.

Nyűgösen a tükör előtt


Garantált, minden hölgy ismeri azt a kellemetlen érzést, hogy kétségbeesetten, szinte nyűgösen áll a tükör előtt, hogy mit vegyen fel, hogy véletlenül se ugyanabban a ruhakölteményben forogjon a táncparketten, mint tavaly, mert akkor éles memóriájú hölgytársai biztosan megszólják és kinevetik. Ugyanakkor anyagilag sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy évente cseréljék le báli ruhatárukat. Ilyen esetekben a kiegészítők variálása nyújthatja az üdvözítő megoldást.

Báli meghívó érkezik...


Az estélyi ruhák között nem könnyű eligazodni. Mit mond az etikett? Az adott eseményre milyen ruha illik, ami ráadásul jól is áll az adott hölgy alkatához?
Töreky Aliz divattervező elmondta, mielőtt erőt venne a hölgyeken a pánik, tanulmányozzák át figyelmesen az invitálókártyát! Ebben, ha különleges az alkalom, a férfiak öltözékét jelölik meg, a hölgyeknek ehhez kell alkalmazkodniuk! A legelegánsabb estélyekre, ahová a férfiak szmokingban mennek, a nők számára is kötelező a nagyestélyi. Más esetekben a kosztümtől a koktélruháig több lehetőség kínálkozik.
A bálokon az „igazi pár" benyomását erősíti az összehangolt öltözet. A férfiak ünnepélyes megjelenése fekete vagy sötét árnyalatú öltönyt és sötét cipőt feltételez. Azonban az ing és a nyakkendő, harmonizálva a hölgy öltözékével, igazi telitalálat! Bátran felvehetik a piros inget, sőt, a partner feltűnő piros estélyi ruhája mellé szinte kötelező!

Fedetlen dekoltázs


Arany, ezüst, gyöngy és briliáns
Ami az idei ékszerdivatot illeti, nagyon kedveltek a színes gyöngyök, az ásványokból formázott kagyló, csiga medállal ellátott nyakláncok. Az ezüst, az arany változatlanul divatos, éppúgy, mint a briliáns, ami szintén örök divat. Mint ahogy az alkalmi ruháknál, az ékszerek színvilágában is megjelentek a lila árnyalatai. Az ékszerek választásánál figyelembe kell venni, hogy harmonizáljon a ruhával, hiszen szerepet kaphat annak kiemelésében.
Az igazi nagyestélyi fedetlenül hagyja a dekoltázst, amelyet még izgalmasabbá varázsolhatunk egy elegáns stólával vagy egy kacér boával. Az összhatást fokozhatjuk dekoratív kiegészítőkkel, szép ékszerekkel, a ruha színéhez illő elegáns cipővel, hosszú szárú szaténkesztyűvel.

Egyéniségünknek, alkatunknak és korunknak megfelelően kedvünkre válogathatunk az idei trend változatos fazonjaiból, színeiből és alapanyagaiból. Továbbra is divatos a klasszikus, bő szoknyás nagyestélyi, közülük idén különösen kedveltek a dupla szoknyás modellek, melyek felső rétege áttetsző. Az ilyen fazonú ruha karcsúsít, hiszen összhatásában nyújtja alkatunkat.
Az elasztikus anyagból készült, alakra simuló izgalmas modellek magabiztosan hangsúlyozzák viselőjük kitűnő alakját. A nőies megjelenést kedvelő hölgyeknek ajánlott az igéző, egyenes vonalú vagy enyhén bővülő, mélyen dekoltált szaténruha. A selyemből készült, lezser kétrészes estélyi igazi kortalan öltözet, amely egyenes vonalaival vékonyítja az alakot.

Egy szezon, több bál

Aki egy szezonban több bálba is hivatalos, az első rendezvényen viselt ruháját megújíthatja egy harmonizáló elegáns blúzzal vagy boleróval, így minden alkalommal más öltözékben nyújhat esztétikai élményt az urak számára.

Az alapanyagok közül említést érdemelnek a klasszikus alkalmi kelmék, a selyem, a muszlin, az organza, a szatén, a bársony, a taft és a santung, amelyek mély tónusaikkal és ragyogó, pompázó színekkel kápráztatnak bennünket idén. A színek között a „bálok királynője" a fekete, de a nemesfém hatású anyagok és színek, vagyis az arany és az ezüst is kitűnően hangsúlyozzák a rendezvény rangját.
Töreky Aliz végezetül kiemelte: az estélyi ruhába nem elég csupán belebújni, azt viselni is kell! Egy vonzó, csinos hölgy megjelenéséhez elengedhetetlen a helyes tartás és az elegáns járás, hiszen akkor a testbeszéd magabiztosságot és sikerességet sugároz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Kapuk Napja a tanítóképzőn

Tudnivalók, információk a kar képzéseihez való jelentkezéshez, induló szakok és továbbképzések. Tovább olvasom