Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Állami kitüntetéseket adtak át romániai magyaroknak

Erdélyi magyar közéleti személyiségeknek nyújtottak át hétfőn Marosvásárhelyen magyar állami kitüntetéseket. A díjakat Sólyom László köztársasági elnök adományozta, a romániai magyar közösségek érdekében végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként.
Terényi János, Magyarország bukaresti nagykövete szerint értékek mentése, értékek átadása, kisebbségvédelem, a magyar-román kapcsolatok erősítése érdekében tett erőfeszítések, ezek azok a szempontok, amelyek alapján kiválasztották a kitüntetetteket. Kiemelte: a romániai magyar közösségnek az elmúlt másfél évtizedben oroszlánrésze volt az ország sorsának jobbra fordulásában. Ez megfelel a magyar érdekeknek is, hiszen egy olyan ország felemelkedése, ahol másfél millió magyar él, Magyarországnak is érdeke.

A kitüntetettek, Borbély László, az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) fejlesztési minisztere és Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, Varga Attila képviselő és Eckstein-Kovács Péter szenátor valamint Varga Gábor, az Országos Szabadalmi és Védjegyhivatal vezetője és a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, Varga Andrea történész pedig a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóka: Nem akarunk ebben a kormányban maradni

Kóka János azt mondta, Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a koalíciós megállapodást, így… Tovább olvasom