Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Állatszeretetből jeles

A Szépség Határok Nélkül szépségverseny fináléja június 11-én lesz a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.
A Szépség Határok Nélkül szépségverseny fináléja június 11-én lesz a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Ez a nap rendkívül izgalmasnak ígérkezik a győri Polgár Ildikó számára, mivel középfokú németnyelv-vizsgája is ugyanerre az időpontra esik.
 
Névjegy:
Polgár Ildikó

Kedvencei
Könyv:
Gilmour: Végzetes vonzerő
Film: A remény rabjai
Zene: U2
Étel/ital: palacsinta
/banánturmix
Színész: Mel Gibson
A Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskolában tanuló  tizenhét éves diáklány még szüleivel és nővérével él a megyeszékhelyen. Ildikó családtagnak tekinti Zsófit is, a 10 éves fehér szőrű perzsamacskát. Az állatot édesanyjával közösen találta a virágoskertben: először csak egy fehér nejlonzacskót észleltek a zöldben, de az elsősorban vásárlásra használt alkalmatosság a természeti törvényekkel ellentétben szélcsendben is elkezdett mozogni.

Polgár Ildikó
Zsófi rendkívül hálásnak bizonyult az örökbefogadásért, hiszen rengeteg szeretetet ad a Polgár családnak. Ildikónak még egy kutyája is van, igaz, hogy Junior, a tacskókeverék nem velük él a győri lakásban, hanem a téti nagymama kertjében.

Ha a lány szabadideje engedi, el szokott menni a Török Ignác utcai állatmenhelyre. A kutyák érzik, hogy baráti szándékkal érkeznek a látogatók, így egy rotweiler és egy doberman is lehettek Ildikó kedvencei, amelyek fajtájuk alapján általában félelmet váltanak ki többségünkből, de az állatok felszabadultan örültek a látogatásnak. Amikor Ildikó kivitt egy kutyát sétálni a közeli erdős részre, a többi kutyán is látta, hogy ők is ugyanerre vágytak. Szóval egy ilyen látogatás után a diáklány nem panaszkodik kilométerhiányra, a pórázt szorongatva frissen lépked az ebek után.

Ildikó sajnálja a menhelyen élő állatokat. Mint mondja, rendkívül okosak és hálásak az állatok, látszik a tekintetükből, nagyon várják, hogy valaki örökbe fogadja őket. Ezért Ildikó hangsúlyozza, csak azoknak szabad állatot vállalni, akik biztosak benne, hogy életük végéig gondozzák a négylábúakat, mert a megszokott környezetből történő kiszakadás egyrészt nagy törést okoz az állat lelkivilágában, másrészt az ebekből sem válnak – sokak bosszúságára – kóbor kutyák. Az érettségi szünetben osztálykirándulás keretében Ildikóék Nagytevelen jártak, ahol találtak egy kutyust az erdőben, miután

megetették, a kullancsokat is kiszedték belőle.
Ildikó állatszeretete abban is megnyilvánul, hogy szobájában több tucat plüssállat lakik a polcokon, az ágyat cicás párnák, a falat kutyás képek díszítik. Azonban azt nem árulta el Ildikó, hogy kabala gyanánt a döntőre melyik plüssállatot viszi magával.  Június 11. rendkívül izgalmas lesz Ildikó számára, hiszen nemcsak a szépségverseny fináléja lesz ezen a napon, hanem németből középfokú nyelvvizsgát is tenni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyjuk-e a süllyedő hajót?

„Győrött dolgozom és mostanában nem megy olyan jól a vállalatnak. Tudom, ez nem újdonság, de engem mégis ez foglalkoztat leginkább. Bár az én munkám egyelőre biztosnak tűnik, a cégnél már megkezdték a leépítéseket. Mi most a legjobb megoldás: várjam ki, míg esetleg engem is elküldenek, vagy sürgősen keressek állást magamnak?” Tovább olvasom