Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Állt a bál az Operaházban

A fővárosi Operaházban a bálteremmé alakított nézőtéren és színpadon mulatott a vendégsereg. Az eseményre érkező vendégeket tüntetők fogadták hangos kiabálással.
Szombaton este a kordonokkal elkerített volt Balettintézet előtti téren összegyűlt tömeg nemtetszésének adott hangot "a bálok bálja" megrendezése miatt. A 15. Operabál ünnepi műsorában a Himnuszt Tokody Ilona énekelte el. Richard Staruss A rózsalovag című operájának duettjét, Az ezüst rózsa átadását Komlósi Ildikó és Rácz Rita adta elő, vezényelt José Cura. Az argentin tenor előadásában a Soneto IV és a Somos novios című dalok hangzottak el.

A negyven nyitótáncos gyönyörű báliruhában ifjabb Johann Strauss Tavaszi hangok című keringőjére nyitotta meg a bált, majd a két sztárvendég Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének egy részletével mulattatta a közönséget. Az egész életre el nem feledhető estét kívánt a résztvevőknek Komlósi Ildikó operaénekes, hozzátéve: meg kell mutatni a külföldi vendégeknek, milyen is az "igazi magyar virtus". A művész dolga szeretetet, pozitív életérzést átadni az embereknek - hangsúlyozta José Cura.

A művészek udvari bolondok, bohócok a szó jó értelmében, akiknek meg kell nevettetniük az embereket. "A szépség terroristái vagyunk" - tette hozzá. Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója beszédében felidézte: a Budapesti Operabált a rendszerváltozás után először 1996. február 17-én rendezték meg. Az operaház épületének "lelke van", remekül illik ide egy csodálatos bál, ahol jól érezheti magát az ember - fogalmazott. Az operabáli etikett szerint a hölgyeknek nagyestélyiben, az uraknak frakkban vagy szmokingban kellett megjelenniük, az előírás szerint ehhez fehér csokornyakkendőt illik kötni.

Az urak nem minden esetben tartották magukat ehhez, a hölgyek azonban mértéktartóan, elegáns ruházatban jelentek meg. A bálban "sétálók" külön termekben, a többi között a Törley pezsgőbárban és a Zwack caféban múlathatták az időt szendvicskék, kecskesajtos burgonyás fánkocskák, zongoramuzsika és italok mellett. A Box Utca elnevezésű "gyorsszerviznek" nagy sikere volt a hölgyek körében, akik itt kiigazíttathatták elkenődött sminküket, megfésülhették a hajukat, vagy akár a talpukat is megmasszíroztathatták.

Olvasóink írták

 • 9. macs 2010. február 14. 21:18
  „Nem unjátok a mások zsebében való kotorászást? Kötelezővé kéne tenni a bankszámalkivonat nyakban viselését, akkor mindenki pontos adatok alapján utálhatná azokat, akiknek 10 Ft-tal többje van.”
 • 8. egyszerűvállalkozó 2010. február 14. 20:49
  „6. Igazad van. Én is a batyusbálat ajánlanám a "celebeknek" és a politikai elitnek. Batyuzzanak melegebb éghajlatra innen!”
 • 7. gerbera 2010. február 14. 20:31
  „Többnyire mszpsek bálja volt ami fejenkénti belépő 300 ezer forint, ehhez ,a ruhaköltemény , az autó mert ugyebár ,nem illik nagyestélyi ruhával ,méreg drága bundában trabanból kiszállni ,fodrász ,stb személyenként ..Egy milliós buli ,telik az agyon fizetett vörösbáróknak,,,közben másoknak munkájuk nincs(szentesi Zsoldos Szakközép iskolából több mint husz személyt tettek munkanékülivé januártól ,van közöttük olyan aki az iskolás gyerekét egyedül neveli, siralmas állapot, nincs munka, miből élnek meg????”
 • 6. gedeon 2010. február 14. 20:23
  „Javasolnám celebjeinknek a batyusbálat. Ha jöttök lesztek, ha hoztok, esztek! Szerintem ott nem téblábolnának közülük olyan sokan, mint az Operabálon és a hasonló eseményeken.”
 • 5. PipiczGabor 2010. február 14. 18:49
  „A kapitalizmusra szavaztatok, itt van! Az előző rendszer is arcátlan volt ez is aljas.”
 • 4. igazságkereső 2010. február 14. 18:09
  „#3.paranoid: biztos vagy abban,hogy valóban jótékony célokra megy a pénz, de hová és kinek, ki tudja ezt ellenőrizni?”
 • 3. paranoid 2010. február 14. 17:53
  „A legolcsóbb sétálójegy 75000 Ft,de ez jótékony célokra megy.”
 • 2. igazságkereső 2010. február 14. 17:45
  „Igen, így kell ezt csinálni! Nő a munkanélküliség,emberek válnak hajléktalanná önhibájukon kívül,de megy a "rongyrázás",miközben emberek már a számláikat sem tudják kifizetni a szándékosan előidézett világválság miatt,de bizony nagyot szakítottak egyesek éppen erre hivatkozással! Sziveskedjenek akkor most azonnal elindítani az újraindulást is, hiszen miniszterelnök úr szerint vége a válságnak és a válságot nagyon megszenvedte a magyar nép többsége! Talán most már levegőhöz illik juttatni a "fuldokló" magyar népet,tessék, itt a lehetőség erre,lássuk, van-e készség és képessége erre az illetékeseknek!!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. február 14. 14:34
  „Muzsikácska, italka, sminkecske miért nem szerepelt a cikkecskében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbehajtók vertek meg két embert

Ismeretlenek a Vas megyei Toronyban vertek meg két helybélit szombaton. Az ok: készpénztartozás. Tovább olvasom