Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Április 1-i szemelvények

Visszavonul Csurka István, s nyilvánosságra kerül a porszívóügynökök listája?
A Magyar Igazság és  Élet Pártja elnöke visszavonul a közélettől; a biztosítási és porszívóügynökök listáját is nyilvánosságra hozza a Political Capital - szemelvények az április elsejei tréfákból. 
"Több évtizedes közéleti tevékenységem után, 72. életévemben most úgy döntöttem: búcsút intek a politikának, és hátralevő esztendőimben már csak írni fogok" - áll a Csurka Istvánénak látszó e-mailcímről péntek hajnalban küldött, de a párt szóvivője által hamisítványnak nevezett elektronikus levélben. 
"Belátom: a nemzeti radikalizmust vakvágányra vezettem. A MIÉP csak politikai gőzlevezetőként működött; az össztársadalmi folyamatokra egyáltalán nem volt hatással, legfeljebb a filoszemita, balliberális oldalnak adtam táptalajt" - olvasható az ál-levélben. 

A minden bizonnyal áprilisi tréfának szánt írás szerint "most már elég pénzt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy nyugdíjas éveimben biztonságban, boldogan éljek". "Barátaim, soha ne térjetek le a magyar útról! Csak én megyek, a kő marad... Az Író helyett a Könyvet válasszátok!" - így az ismeretlen szerző. 

Egész oldalon emlékezik meg április elsejéről a Népszabadság: egy (ál-)olvasói levélben a magyar parlament tagjai ügyében kéri egy hivatal eljárását valaki, mivel "meg nem nevezett politikusok az Országházban folyamatosan kihívóan közösségellenesen viselkednek,  megbotránkozást, riadalmat keltenek, és én ezt tovább nem tűrhetem". 
Egy másik írás szerint "az ügynökkérdésből politikai tőkét kovácsoló Political Capital" azt tervezi, hogy újabb listákat hoz nyilvánosságra. "Ezúttal a szocializmus évtizedeiben rendkívül hatékony és széles néptömegek életét megkeserítő Amway-ügynökök kerülnének sorra, utána a biztosítási ügynökök következnének, a végén pedig nyilvánosságra hoznák az egyik legkártékonyabb fajta, a  porszívóügynökök listáját is" - írja a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh Tamás őrült országjárása

Cseh Tamás nem tartja magát zeneszerzőnek, inkább amolyan "füttyös inasnak". Abban maradunk, azért a koncert előtt ugyanúgy várom, ahogy szoktuk. Közben még a tél is bekeményít, vagy 15 centis hó esett le néhány óra alatt. Szerencsére azért az autópálya járható volt, Tamásék már fél ötre megérkeztek. A kölcsönös üdvözlés után becuccolunk a BBMMK-ba. Tovább olvasom