Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Áprilistól újra itt a tévédíj

Az Országgyűlés elfogadta azokat a költségvetési törvényhez fűzött módosító javaslatokat, amelyeket a Pénzügyminisztérium támogatott.
A képviselők támogatták például azt a javaslatot, amelynek értelmében ha egyházi intézmény jövőre kezdi meg szociális szolgáltatás nyújtását, akkor ugyanazt a támogatást kapja, mint ha önkormányzati szervezet végezné azt.

Elfogadták azt a javaslatot is, amely szerint a személyi jövedelemadó 1 százalékát illegális hulladéklerakók felszámolására is fel lehet ajánlani.

Emellett támogatást kapott az a javaslat, hogy a 967 forintos televízió üzembentartási díjat csak áprilistól kell fizetni, addig az állam átvállalja az összeget. Az Országgyűlés 116-ról 200 millió forintra emelte a határon túli magyarok egészségügyi ellátásának támogatását.

A szavazás előtt a pénzügyminiszter azt mondta: a képviselők által a 2007-es büdzséhez benyújtott 340 módosító indítvány jelentős része nem illeszkedik a kormány gazdasági és költségvetéspolitikai célkitűzéseihez. Veres János közölte: az elutasított javaslatok többletforrást igényeltek volna, ami nem áll rendelkezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvassa a politikusokról írt könyveket?

Tovább olvasom