Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ár és érték alapján vásárolunk élelmiszert

Élelmiszer vásárlásnál a magyar fogyasztók számára a legfontosabb szempont az ár és az érték kedvező aránya - ez derül ki Nielsen piackutató vállalat felméréséből.

Az ár/érték arányt a válaszadók majdnem fele, 47 százalék említette. A második szempont maga a fogyasztói ár, ezt a tényezőt a fogyasztók 43 százaléka tartja fontosnak. A döntést befolyásoló harmadik legfontosabb elem, hogy a vásárló ismeri vagy már használta a terméket, ezt a válaszadók 28 százaléka említette.

Fontos még a márkába vetett bizalom, az árengedmény és az ismerősök ajánlása is.

Az eredmények a Nielsen globális, 55 országban végzett online felméréséből származnak, amelynek során több mint 28 ezer internethasználót kérdeztek meg 2011 első félévére vonatkozóan. (Egy válaszadó több tényezőt is megnevezhetett.)

Európa többi országában legtöbben a fogyasztói árat említették a befolyásoló tényezők között, az ár/érték arány csak a második legfontosabb szempont. Harmadik leggyakrabban említett szempont az, hogy egy árucikk kapható az üzletben, ahol a válaszadó rendszeresen vásárol.

Nemzetközi összehasonlításban elmondható még, hogy Európában átlagosan jóval fontosabb a termék kényelmes felhasználása, mint nálunk, továbbá az, hogy az adott árunak szezonja van-e, illetve a termékhez kapcsolódó szolgáltatás is - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos széllel és jégesővel érkezhet a hidegfront

Csütörtök délutánra mind a fővárosi, mind az országos melegrekord megdőlhet - közölte az OMSZ. Tovább olvasom