Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Áramszünet a győri lakótelepeken

A legsqrqbben lakott győri városrészek borultak sötétségbe tegnap este nyolc óra körül. A Vasvári Pál és Szent Imre út sarkán lévő trafóházban keletkezett zárlat, ami miatt a tqzoltókat is riasztani kellett. Két embert a liftből szabadítottak ki az egyik Lajta utcai panelházban.
Marcalvárosban, Szabadhegyen, de Adyváros, Nádorváros és a Belváros egyes részeiben sem volt áram tegnap este háromnegyed óráig Győrben. Nyolc óra előtt nem sokkal a Vasvári Pál és a Szent Imre út sarkán lévő trafóházban nagy valószínqséggel zárlat, majd tqz keletkezett. Olvasóink egy része arról számolt be, hogy az áramszünet előtt óriási durranást hallottak. A lényeg: az E.ON szakemberei mintegy háromnegyed óra alatt a hibát kijavították, s újra lett áram a háztartásokban.
Ez persze kevésbé vigasz annak a két embernek, akiket az egyik Lajta utcai panelház liftjéből kellett kimenekíteniük a győri tqzoltóknak. Pechjükre épp a felvonóban tartózkodtak, amikor „elment” az áram.
A legnagyobb problémát a szomszédos megyei kórházban okozhatta volna az áramszünet – a Petz Aladár Megyei Oktató kórház ugyanis a Vasvári Pál utcában van. Szerencsére azonban kiderült, hogy az aggregátor azonnal bekapcsolt, s biztosította az áramot a legfontosabb helyeken. De még így is előbb tíz percig, majd pedig még szakaszosan egy-két percig nem volt áram több osztályon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvező szerződést kötöttek

Mától – néhány nap után – ismét a médiaközpontból sugározzák a regionális körzeti stúdió… Tovább olvasom