Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Arcfiatalítás – idegméreggel

Az arcfiatalítás egyik legújabb eljárása a botoxinjekció, melynek során kis mennyiségben idegmérget juttatnak az izomba. A megfelelő helyre beinjekciózott készítmény átmenetileg bénítja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.
Egy nagyon vékony tűvel, rendkívül pici mennyiségben az izom hasába injekciózva használják. Fotó: Segesvári Csaba
A nők ma már nemcsak egyszerűen arcuk fiatalságát igyekeznek megőrizni, hanem eredeti koruknál szeretnének fiatalabbnak látszani – öt, tíz, de akár húsz évvel is. Ugyanis nem divat és nem piacképes az idősödő és ráncosodó arc, ami már nem az élettapasztalatot és a bölcsességet hivatott jelezni, hanem a fáradtságot és a kimerültséget: az öregkor hajnalát, ami a hölgyeknél beindít egy láthatatlan vészcsengőt. Vannak például, akiknél mindez egy szépítészeti életprogramot vetít előre: az új imázs jegyében húszas éveik derekán járó hölgyek igyekeznek úgymond „előre- menekülve" megőrizni, konzerválni önmagukat, sima és főként – ránctalan arcbőrüket.

Időlegesen bénító

Amerikából pár éve indult világhódító útjára egy izmokat időlegesen megbénítani képes arcfiatalító beavatkozás, az idegméreg botoxinjekció.
– A botox néven ismert injekció hatóanyaga a botulinum toxin, amit eredetileg a szemészetben és ideggyógyászati betegségekben, izmok görcsös állapotában alkalmaztak, emellett a verejtékezés ellen is hat. Egy torontói szemésznő alkalmazta betegén, amikor felismerte, hogy a botox alkalmazásával nemcsak a szemészeti problémák oldódtak meg, hanem a páciens szem körüli ráncai is elsimultak. Ez volt a kezdet. Ma már esztétikai kezeléseknél egy nagyon vékony tűvel, rendkívül pici mennyiségben az izom hasába injekciózva használjuk – fogalmazott dr. Földes Márta bőrgyógyász, kozmetológus, aki hangsúlyozta: ezt a beavatkozást kizárólag orvos végezheti el. Ez a negyedórás eljárás a páciens számára nem kényelmetlenebb és fájdalmasabb, mint egy hagyományos kozmetikai nagykezelés. – Bizonyos ráncok, például homlokráncok vagy szem alatti szarkalábak kialakulása késleltethető, illetve kitolható. Az izmot bénító botox hatása közel fél évig tart, akkor meg kell ismételni a beavatkozást – tette hozzá a szakember. Ez idő alatt a ráncok teljesen eltűnnek, és az illető látványosan megújul.

Amerikában partikon is adják

Amerikában már mondén eseménynek számít egy botoxos beavatkozás. Az úgynevevezett botoxpartikon a plasztikai sebészt elhívják a bál vagy koktélparti előtt, és helyben látja el pácienseit. – Így az emberek sokkal kellemesebb körülmények között kaphatják meg botoxadagjukat, mint egy klinikán. Sokan rettegnek az injekciós tűtől, és így oldódik a feszültségük – nyilatkozta dr. Paul Nassif plasztikai sebész, aki manapság a legnépszerűbb partiszervező Beverly Hillsben.
Az őrület azonban nem ér véget a buliknál, már be lehet fizetni egy botoxhétvégére Las Vegasba, és botoxinjekciót is lehet nyerni áruházak nyereménysorsolásán.

Aktív ráncoknál ajánlott

Ez a megoldás a már kialakult, statikus ráncoknál nem válik be, csak a mimikai mozgáskor keletkező, úgynevezett aktív ráncoknál ajánlott. Akinél állandósultak a barázdák, mélyebb redőcskék, azoknak a szakember különféle ráncfeltöltő anyagokat, hialuronsavas feltöltést vagy lézeres eljárást javasol – mindenkinek a bőre típusához, problémájához és életkorához igazodva.

Jól kipihente magát

Nem túlzás ez? – gondolhatnánk, de Földes Márta megnyugtatott: ma már egyre többen fordulnak a különféle bőrfiatalító módszerekhez. Egy harmincas éveiben járó hölgybetege például minden évben elvégeztet magán egy hialuronsavas feltöltést. Ismerősei, barátai pedig „csak" annyit tapasztalnak, hogy milyen jól kipihente magát, milyen szépen kisimultak a ráncai – szinte megfiatalodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom