Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Árokban landolt, majd gyalog menekült a TOP-listás bűnöző

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság körözési csúcslistájának első helyén, az országos százban kilencedikként körözték azt a férfit, akit csütörtökön kora délelőtt fogtak el a székesfehérvári nyomozók.
A 45 éves L. Rudolfot a 12 hazai elfogató parancs mellett nemzetközi elfogató paranccsal is körözte a rendőrség. L. Rudolf menekülni próbált. Autóval árokba hajtott, majd gyalogosan vetette be magát az út menti erdőbe – értesült az Objektív Hírügynökség a Fejér Megyei RFK sajtószolgálatától.

Nem hozott szerencsét a tizenhármas szám a 45 éves székesfehérvári L. Rudolfnak. A nemzetközi elfogató paranccsal együtt ugyanis összesen pont ennyi elfogató parancs volt érvényben ellene. A férfit szabadság vesztés letöltése mellett, főként lopás miatt körözte a rendőrség. L. Rudolf többnyire pénzváltás ürügyén károsította meg áldozatait. A teljesség igénye nélkül Gödöllőtől, Tatabányán, Budapesten, Kecskeméten, Veszprémen, Szolnokon át, Székesfehérvárig keresték a rendőrök – eddig hiába – a fehérvári férfit.

Csütörtökön reggel feladatellátásra tartottak a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztály nyomozói, amikor Székesfehérváron az Auchan –áruház előtti körforgalomnál a tükörből észlelték, hogy a mögöttük lévő Opel Astrában utasként ül a körözött férfi. A nyomozók megálltak, de az Opelben ülők bezárkóztak az autóba. Felszólításra a sofőr kiszállt. L. Rudolf ellenállt. Átült a vezetőülésbe és nagy sebességgel a város irányába tolatni kezdett. A menekülés közben elveszítette uralmát a jármű felett és az út melletti duplasoros korlátot átszakítva árokba hajtott. Kiszállt és futva menekült tovább a közeli erdőben. A nyomozók hátulról, az időközben segítségül hívott járőrök szembe kerülve zárták közre. A menekülő esélyeit tovább rontotta, hogy a helyszín közelében tartózkodott gazdájával Brandó a rendőr-főkapitányság sok elfogásban jeleskedő nyomkövető kutyája is, de bevetésére végül is nem került sor. Kétlábú kollégái, a járőrök érték be L. Rudolfot, aki felszólításra megadta magát. Az őt megbilincselő főtörzsőrmesternek annyit mondott „Csibész vagyok, megérdemlem."

L. Rudolf ellen eljárás indul az anyagi káros baleset okozása miatt, de engedély nélküli vezetés és vélhetően a szabálytalan hátramenet és az úttest baloldalának szabálytalan igénybe vétele miatt is eljárnak vele szemben. L. Rudolfot a bravúros gyorsasággal, precízen végrehajtott rendőri intézkedést követően büntetés végrehajtási intézetbe szállították át.

Olvasóink írták

  • 1. hu 2008. augusztus 01. 08:56
    „akkor megint nem a kitartó munka , csak a véletlen műve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi szeminárium a roma holokausztról

Nemzetközi konferenciát szervez az oktatási tárca a roma holokausztról Budapesten csütörtöktől vasárnapig. Tovább olvasom