Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Ásványvíz-palackozó épül 1,8 milliárdos beruházással Piliscséven

Megkezdődtek az előkészületek az ország egyik legnagyobb ásványvíz-palackozó üzemének építésére Piliscsév határában, az 1,8 millió forintos beruházás keretében már az idén megindul a földben rejlő vízkincs egy részének felszínre hozatala és ClassAqua Pilis néven a forgalmazása.
Megkezdődtek az előkészületek az ország egyik legnagyobb ásványvíz-palackozó üzemének építésére Piliscsév határában, az 1,8 millió forintos beruházás keretében már az idén megindul a földben rejlő vízkincs egy részének felszínre hozatala és ClassAqua Pilis néven a forgalmazása - tájékoztatta a beruházó vállalkozás ügyvezetője szombaton az MTI-t.

Miszori László elmondta, hogy a Sugar Holding Ingatlanforgalmazó és Befektető Kft. amerikai partnereivel közösen, részben banki hitelből fogott bele a vállalkozásba, ehhez a község mellett megvásárolt egy 3,5 hektáros területet. A fúrások eredményeként 398 méteres mélységből emelik ki a hivatalosan is kitűnőnek minősített, kristálytiszta, nátriumban szegény, kalciumban, magnéziumban gazdag ivóvizet, amely kezelés nélkül kerül a palackba.

A föld mélyén egy óriás nagyságú, több ezer éve kialakult vízbázis szolgálja a vállalkozás alapját. A szigorú feltételekhez kötött engedélyezés szerint a természetes vízkincs megőrzése érdekében csupán az összes mennyiség kevesebb mint egy százalékát lehet kitermelni. Ez pedig - a szakember információja szerint - az esők által a kőzetrétegeken át leszivárgó éves természetes vízutánpótlásnak megfelelő mennyiség. Így is percenként 1500 liter víz kerül majd a felszínre.

A Németországból vásárolt Krones gyártmányú óriás gépsor - amely maga 1,1 milliárd forintba került - óránként 18 ezer másfél literes palackot tölt majd meg. A gépsor a terv szerint már ez év harmadik felétől napi két műszakban dolgozik.

Az előzetes piackutatás eredményeként orosz, német és közel-keleti megrendelőknek szállítják majd a nátriumszegény diétára szorulóknak különösen ajánlható ásványvizet. Az összes mennyiség 70 százaléka exportra kerül. A vállalkozás évi 5-6 milliárd forint forgalommal számol, 300-400 millió forint lehet az adózott nyereség, amelynek nyomán az 50 új munkahelyet teremtő beruházás 5 éven belül megtérülhet.

Az 5.000 négyzetméteres, könnyűszerkezetből készülő üzemcsarnok építése néhány héten belül indulhat - közölte Miszori László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérsékelt áremelésekkel indul az idei balatoni strandszezon

Általában mérsékelt áremelésekkel vagy a tavalyival azonos belépődíjakkal és több jelentős… Tovább olvasom