Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Átadták a MÚOSZ idei szakmai kitüntetéseit

Kiemelkedő újságírói tevékenységükért tizenketten kaptak Aranytollat pénteken a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) hagyományos sajtónapi ünnepségén. A Németh Gyula-díjat és a Virág F. Éva-díjat is most adták át.
A MÚOSZ Elnöksége és Választmánya 1978-ban döntött arról, hogy Aranytollat adományoz több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt érdemes és kiemelkedő munkát végzett, elsősorban nyugdíjas kollégáknak, életművük elismeréseként.

Idén Bakó Endre debreceni újságíró, Bánhalmi János, a Népszabadság egykori fotórovat-vezető helyettese, Békés Sándor, az MTV pécsi körzeti stúdiójának egykori vezetője, Dávid Sándor, az RTL Klub Forma-1-es közvetítéseinek szakértője, az Autósport és Formula Magazin szerkesztője kapott Aranytollat.

Ugyancsak ezt az elismerést vehette át Garancsy Mihály, a TermészetBÚVÁR magazin főszerkesztő- helyettese, Halák László, aki 1973-tól nyugdíjazásáig az MTV Ifjúsági Osztályának vezetője volt, Hovanyecz László, a Népszabadság munkatársa, Kapás Irén, a Magyar Rádió riportere, Kloss Andor egykori tudósító, újságíró, szerkesztő, napilap- és magazin-főszerkesztő, valamint Szentgyörgyi Zsuzsa a tudományos ismeretterjesztő újságírás kimagasló képviselője.

A határon túli magyar sajtóból két újságíró kapta meg az elismerést: Koczka György nyugdíjas temesvári televíziós és Szénási György, aki pályakezdése óta a szlovákiai magyar médiában dolgozik.

A sportújságíróknak járó Németh Gyula-díjat idén a huszonöt éves Kemény Kristóf vehette át. Pályáját a Nemzeti Sportnál kezdte, majd a Népszavánál töltött egyéves kitérő után visszatért a sportnapilaphoz.

A MÚOSZ kulturális újságírói Virág F. Éváról elnevezett díjat alapítottak a kulturális publicisztika terén kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák elismerésére. Az idei díjazott Tarján Tamás könyvkritikus lett - olvasható a muosz.hu-n.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülők verték meg az őrhalmi iskolaigazgatót

Az oktatási ombudsman szerint a pedagógusoknak nincsenek itthon eszközeik az erőszak… Tovább olvasom