Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Átadták az elárverezett tűzoltóautót

Veterán tűzoltóautó lesz a Császártöltés ÖTE által az iszapkárosultak javára elárverezett, 1977-es évjáratú Volkswagenből.
Ünnepélyes keretek között átadták azt a tűzoltóautót, amelyet a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak javára árvereztek el.

Az egyesület az osztrák testvértelepülésének tűzoltóságától kapta ajándékba a Volkswagen LT35-ös, 1977-es évjáratú járművet. A tűzoltóautó kilenc személy szállítására alkalmas, a málhatérben kialakított speciális tárolóhelyekben kismotorfecskendő és a hozzá tartozó felszerelések, tömlők helyezhetők el. Eddig csupán 19 ezer kilométert futott, s kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban van.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. zagytározójának gátja október 4-i gátjának átszakadása okozta katasztrófa után döntött úgy a Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy az általuk nélkülözhető járművet a károsultak javára árverésre bocsátják. A legmagasabb összeget, 362 ezer forintot Gerzsenyi András ajánlotta Budapestről.

A tűzoltóautót november 14-én adta át Wicker Balázs, az egyesület parancsnoka Császártöltésen. Gerzsenyi Andrást elkísérte felesége és három gyermeke. A kicsik nagy érdeklődéssel szemlélték, és boldogan próbálták ki a szirénázó piros csodát.

Az új tulajdonos a járművet felújítja, tűzoltóautó jellegét megtartja, és a szükséges vizsga után minősített veteránautóként óvja, használja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devecserben harmadánál tart az egyéni nyilatkozattétel

Devecserben vasárnap estig 105 károsultat tudott nyilatkoztatni kárenyhítési elképzeléseiről az… Tovább olvasom