Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Átadták az új tiszalöki börtönt

Átadták csütörtökön az új tiszalöki börtönt, amelyet 7 milliárd forintból építettek fel, magántőke bevonásával.
700 rabot őriznek majd itt, az európai előírásoknak megfelelően 1-2 ágyas, televízióval felszerelt zárkákban. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az ünnepélyes átadáson azt mondta: a kulturált börtönviszonyok megteremtésével nagyobb eséllyel tudnak majd a rabok visszailleszkedni a társadalomba.

Magyarországon több mint 14 ezer elítélt tölti most büntetését, nagyrészt szűkös körülmények között. Az újonnan épült tiszalöki és a szombathelyi börtön jelentősen csökkentheti az évek óta tartó zsúfoltságot. Dömény Sándor, a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnoka azt mondta: most 116 százalékos az itthoni börtönök kihasználtsága. A szombathelyi és a tiszalöki intézettel ez az arány 100 százalékra csökkenthet.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az tiszalöki börtönavatáson arról is beszélt, hogy nem olcsó a börtönök működtetése. Olyan büntetőpolitikára van ezért szükség, amely csak azokat juttatja rács mögé, akik más módon nem ébreszthetők rá arra, hogy mit vétettek a közösséggel szemben - fogalmazott.

Az új 700 férőhelyes börtönt a legmodernebb őrző technikákkal szerelték fel. Több mint 300-an kapnak itt majd munkát a térségből.

A tiszalöki intézményben most 624 elítéltet őriznek, a parancsnok szerint áprilisra teltház lesz.

Olvasóink írták

 • 5. Kék Angyal 2008. július 14. 20:40
  „Szerintetek miért luxus az ha az ember minden nap tusolhat?vannak börtönök ahol a heti 2-nek örülnek:(.. Ha a gyereketeket havi 1-szer látnatok??Ja és ha ott ennétek,ahol a másik wc-zik,egy légtérben?Bocsi ezek az emberek hibáztak..nem mindenki visszajáró lélek.!vagy pl.kibírnátok 10 rokonnal napi 24 órán át összezártságot..több havit..?ugye!még rokonnal sem,nemhogy mindenféle jöttment ,skizofrén,büdös állattal.Ezért is ok. a 2 személyes zárka!Lehet szelektálni...!Egyébként tudnék még írni sajna kipróbáltam:(."Csak "egy hónapra küldeném be az elfogultakat!”
 • 4. ANYA 2008. március 28. 20:05
  „AZ JÓ, HOGY AZ ÚJ BÖRTÖNBEN 300 EMBERNEK LESZ MUNKAHELYE, DE KÉRDEZEM ÉN, HOGY MIÉRT KELL BÜNÖZÖKNEK LUXUS BÖRTÖNÖKET ÉPITENI. OLYAN BÜNTETÉS KELLENE NEKIK, HOGY ELMENJEN A KEDVÜK MINDENFÉLE BÜNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉTŐL HA KIKERÜLNEK A BÖRTÖNBŐL.”
 • 3. Bingo 2008. március 28. 19:29
  „Nagy a készülődés! Már egyesek előre foglalják a helyüket!”
 • 2. matriné 2008. március 28. 09:59
  „Láttuk a Tv-ben! Sőt illetvolna ott is fogni a látogatóit, jó hosszó vendégségben!”
 • 1. maci52 2008. március 27. 21:21
  „Kell is a hely az elvtiknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értelmiségiek álltak ki Gyurcsány programja mellett

Nyílt levélben támogatja hazai értelmiségiek egy csoportja a miniszterelnök reformprogramját.… Tovább olvasom